Батьківські комітети залишаються

  «Міністерство освіти України скасувало положення про батьківські комітети», — це повідомлення миттю поширилося в засобах масової інформації. І вже невдовзі ця ж інформація стала видозмінюватися. «Батьківські комітети — поза законом», «На батьків у школах покладено табу» і т. д.

 

  Посипалися навіть роз’яснення з розряду припущень, мовляв, заборона на батьківські комітети накладена тому, що вони сприяють корупції в школах, нецільовому використанню коштів і т. ін.

  А про що ж справді йдеться в наказі міністра освіти України Лілії Гриневич? Про це на запитання журналіста «Житомирщини» розповіла начальник управління освіти і науки облдержадміністрації Лариса Шевчук.

  — Цим наказом батьківські комітети жодним чином не скасовуються. Втрачає чинність старе «Примірне положення про батьківські комітети», яким визначалися основні принципи їхньої діяльності, права та обов’язки. Натомість має бути розроблене нове положення, яким регламентуватиметься діяльність органів батьківського самоврядування згідно з ч. 8 ст. 70 нового Закону «Про освіту».

  Діяльність батьків, згідно з цим Законом, у навчальних закладах може бути організована по­різному. Органи батьківського самоврядування — це наглядова рада, піклувальна рада, батьківський комітет. Батьки самі обирають форму своєї участі у житті школи, тож нехай ніхто не переживає, все це записано в Законі.

  Нове «Положення про батьківське самоврядування» планується розробити, як і багато інших підзаконних актів. Крім того, кожна школа може розробити його самостійно, не чекаючи, поки буде міністерське. Читайте Закон — і все стане зрозуміло. Причин для дискусій і нагнітання ситуації немає, — переконана начальник управління освіти і науки облдержадміністрації Лариса Шевчук.

 
Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework