Заміна старої колії з новими трамваями для Житомира обійшлася б у 30 мільйонів євро, – Сергій Сухомлин

  Зняти зовсім колії, капітально відремонтувати дорогу і запустити тролейбуси чи електробуси замість трамваю дешевше, але це мають вирішувати житомиряни.

 

  Про це під час брифінгу повідомив міський голова Сергій Сухомлин.

  «Асфальт по вулиці Бориса Тена, який минулого року зробив ЖУАШ, досить непогано стоїть, але біля колії в деяких місцях вже розбитий. І, дійсно ця проблема є. Скільки не робилися поточні, капітальні ремонти біля трамвайних колій асфальт вибивається через вібрацію», – зазначив міський голова.

  За його словами, у цієї проблеми є два шляхи вирішення – будувати нову колію, яка обійдеться в кругленьку суму, або відмовитися від трамваю зовсім.

  «Львів зараз прокладав нові трамвайні колії якраз на так званій «безшумці» за кошти ЄБРР. Приблизно кілометр такої дороги коштував їм 1,2 млн євро. У нас, якщо я не помиляюся, десь 17 кілометрів в обидва боки. Виходить близько 20 млн євро. Тут треба приймати рішення, чи доцільно розвивати трамвай в Житомирі – переходити на цю «безшумку», брати кошти у міжнародних кредиторів, які потім потрібно буде віддавати з міського бюджету, або ж ні. Варто зазначити, що разом із заміною колій і закупівлею нових трамваїв (зараз трамвай коштує приблизно 25 млн грн, а нам треба хоча б 10) вартість проекту по цій лінії близько 30 млн євро.  Інший варіант – закупити нові тролейбуси чи електробуси, які коштують у декілька разів менше, зняти колію і за 3-4 млн євро в еквіваленті зробити капітальний ремонт цієї дороги», – повідомив Сергій Сухомлин.

  Міський голова також додав, що складність рішення полягає не лише у вартості цього проекту. Для житомирян трамвай – частина історичної та культурної спадщини.

  «Це питання треба буде вирішувати у найближчі два-три роки. Якщо рахувати – логічно запускати нові тролейбуси чи електробуси, що було б в 5 разів дешевше, ніж будувати нові трамвайні колії і закуповувати нові трамваї. Але ми всі розуміємо, що це досить чутливе питання для житомирян, бо трамвай – це історія, це другий трамвай в Україні. Це питання треба обговорювати дуже довго з житомирянами», – підсумував міський голова.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Житомиряни просять відремонтувати колії та укласти бетонні плити між трамвайними коліями для належного руху транспорту

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Житомирянин: Пользователи трамвая не заметят разницы, если в место него запустить троллейбус

Прес-служба міської ради

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework