Десантникам у Житомирі влаштували день італійської кухні. ФОТО
З середини жовтня минулого року 199 Навчальний центр ДШВ перейшов на якісно новий вид продовольчого забезпечення особового складу — харчування відповідно до Каталогу продуктів. Це дало можливість кардинально змінити, урізноманітнити та значно покращити харчування десантників.
При приготуванні їжі використовується 372 найменування продуктів. До традиційної свинини та яловичини додали ще і м’ясо-ковбасні вироби, охолоджене та копчене м’ясо. Командування частини та фахівці продовольчої служби не стоять на місті, постійно удосконалюють солдатське меню.
З переходом на нову систему харчування за Каталогом у військових кухарів значно збільшилися можливості у приготуванні різних страв. Кожного місяця проходять дні різних національних кухонь. У визначені дні готуються відповідні страви. Поточний місяць — присвячений італійській кухні, а попередній — національній, українській. Це дає нам можливість порадувати наших військовослужбовців різноманітними стравами вітчизняної та європейської кухні, а також підвищити професійний рівень кухарів, — відзначив начальник продовольчої служби Навчального центру ДШВ капітан Віктор Балюк.
За словами керівництва Навчального центру серед військовослужбовців постійно проводиться анкетування з метою надання пропозицій, що вони хотіли б бачити на різні прийоми їжі. Все це береться до уваги під час планування страв.
Необхідно відзначити, що в оборонному відомстві сплановані заходи щодо переходу всіх військових частин ДШВ на нову систему харчування, яка працюватиме не лише у пунктах постійної дислокації, а й районах виконання бойових завдань.
— Приємно, що покращується рівень харчування і якість приготування їжі. Є великий вибір страв, збільшено вибір м’ясних виробів. Раціон, підібраний так, що нам спортсменам навіть при посилених навантаженнях поліпшує самопочуття і налаштовує організм на важкі тренування, — поділився враженнями солдат Володимир Бойко.
Прес-служба командування ДШВ ЗС України