Наглядові ради для «галочки»?

  Понад рік пройшло, як Житомирська міська рада створила наглядові ради комунальних підприємств. Саме це мало стати поштовхом для позитивних змін у діяльності комунальних підприємств, їх прозорості та відкритості для громади. 

 

  Наглядова рада є колегіальним контролюючим органом підприємства, який здійснює контроль за його діяльністю. Вона діє на підставі чинного законодавства України, Статуту Підприємства та Положення. До складу наглядових рад увійшли депутати Житомирської міської ради. Тоді під час розподілу комунальних підприємств між депутатами, у кулуарах ледь до бійки не доходило. Більшість хотіла увійти у склад наглядових рад підприємств з чималим бюджетуванням, як, наприклад, водоканал, - пише "Антикорупційний Рух Житомирщини" на своїй сторінці у Фейсбук

  "У положенні про наглядову раду зазначено, що вона не рідше одного разу на півроку звітує перед Засновником, тобто міською радою, про свою роботу. Проте цього не відбувається. У відповіді на наш інформаційний запит, секретар Житомирської міської ради Наталія Чиж повідомила, що станом на лютий 2018 року голови наглядових рад не звітували щодо роботи за 2017 рік. За нашою інформацією, звітів немає тому, що засідання наглядових рад просто не проводяться. Чи то депутати не бажають відвідувати засідання, чи то проблемою є просто зібрати народних обранців до купи. Або ж міський голова запропонував депутатам не збиратися. Одне зрозуміло – втілення ідеї контролю комунальних підприємств саботується.

  Окрім того, ні для кого не є секретом, що 5 представників депутатського корпусу є директорами комунальних підприємств. Тому, коли до складу наглядових рад входять їх колеги по фракції, це викликає сумнів щодо об’єктивності. 

  Загалом створення наглядових рад є непоганою ініціативою. Проте втілення її залишає бажати кращого. І це в той час, коли на комунальних підприємствах викривають факти зловживань та розкрадання бюджетних коштів, зокрема, під час закупівель. Тому з одного боку, відповідальність за це лежить і на депутатах міської ради. Цікаво, як вони це пояснять своїм виборцям?", - йдеться у повідомлені.

n 19031819 

 
Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework