Житомир вперше в Україні у доступному та повному обсязі оприлюднив дані генерального плану міста

  Про це повідомив Житомирський міський голова Сергій Сухомлин під час Стратегічної сесії зі створення та ведення містобудівного кадастру в Україні.

 

  «Дійсно, система містобудівного кадастру є основою для міста. Житомир перше місто в Україні, яке доступно та в повному обсязі оприлюднили всю публічну частину креслень генерального плану міста. Ми розуміємо, що це є зручно для підприємців та інвесторів. Не потрібно нікуди ходити, можна отримати достовірну інформацію з вільного доступу», – зазначив Сергій Сухомлин.

  Під час Стратегічної сесії міський голова презентував створений у місті сайт opensity.zt.ua, на якому розміщені всі публічні матеріали генерального плану, плану зонування, історико-опорного плану та плану червоних ліній. На сайті вже розміщені матеріали всіх виданих містобудівних умов та обмежень за 2016 та 2017 роки.

  «Місто Житомир є прикладом для України куди має рухатися місцеве самоврядування. Громади повинні створювати комфортне середовище для представників бізнесу. Відкритість та наповненість даних – це завдання, що покладене саме на органи місцевого самоврядування», – повідомив Віце-прем’єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко.

  За 2017 рік Житомирська міська рада відновила роботу служби містобудівного кадастру. За наслідком 23 переговорів та консультацій з різними організаціями було  сформовано Програму створення та розвитку геоінформаційної системи міста, що стане основою для реалізації  концепції «смарт-сіті» у місті та реалізації Національної інфраструктури геопросторових даних (NSDI). Напрацювання в цій сфері були оформлені в міську цільову програму  «По створенню та впровадженню містобудівного кадастру на 2018-2020 роки» та затверджено сесією Житомирської міської ради.

  Житомирський міський голова зазначив, що це дозволило виконати великий об’єм робіт по цифруванню топографічних планів 1 до 500 та впорядкуванню матеріалів містобудівної документації, збільшенню штату та створенню серверного вузла в Департаменті містобудування та земельних відносин. Також додав, що розпочато моніторинг вихідної та дозвільної документації, відскановано та внесено в базу більше 70 000 документів, розпочато реєстрацію 19 видів об’єктів, зокрема – реєстрів нерухомого майна, тимчасових споруд та рекламних носіїв.  

  Також службою містобудівного кадастру були отримані матеріали інвентаризації земель міста, що дозволило розпочати процес чергування та впорядкування земель міста. А також закуплено відповідне програмне забезпечення, яке дозволить вести моніторинг всіх дій з землями міста.

  Наявність стратегічного бачення розвитку містобудівного кадастру дало можливість підписати протокол про співпрацю з Німецькою урядовою компанією GIZ про підтримку та фінансування програми у розмірі 20 000 євро.

Прес-служба міської ради

 
Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework