Скандал у Житомирі: Інструктор з плавання у ДНЗ влаштувала в мережі бурхливу дискусію про безглуздість проведення Міжнародного дня людини з синдромом Дауна

  "Оставьте свои «диагнозы» для своих подопечных! Нет никакой пользы в вашей деятельности", - саме так вважає інстуктор з плавання у ДНЗ №41 міста Житомира Ірина. Її різкі та категоричні вислови про «сонячних» людей  (ред.  "сонячними" називають людей з синдромом Дауна), а також про даремну діяльність, на думку інструктора з плавання, громадської організації «Діти сонця», яка опікується та допомагає таким особливим діткам, сколихнули мережу Фейсбук.

    В мережі її коментарі спричинили справжній ажіотаж, всі почали активно обговорювати позицію житомирського педагога, багато хто навіть з осудом висловився на її адресу. А почалося все з того, що Ірина залишила коментар під дописом Житомирської міської ради про проведення флешмобу, присвяченого людям саме з синдромом Дауна. Метою заходу, зауважимо, було привернути увагу на проблеми тих, хто має обмежені можливості.    

   Ось як висловилася інструктор з плавання під публікацією Житомирської міської ради  про флешмоб:

kd27031805 1

kd27031805 2

kd27031805 3

kd27031805 4

kd27031805 5

    Взагалі ж, про інцидент на своїй сторінці у Фейсбук написала волонтерка Ірина Коцюба:

   «Шокована, це нічого не сказати. Як може вихователь, плавінструктор ображати дітей з інвалідністю? 
Ганьба садочку#41. В мене шок з 21 березня... Валентин Арендарчук, Виктория Краснопир звертаюсь до Вас. Чому такі кадри працюють з дітьми? Сергей Сухомлин, чому №17 школа проводить свята, а в садочках такий супротив?
 P.S. Прошу вважати це відкритим зверненням від мене та "Час Змін"».

    «Слава» про житомирського педагога швидко розлетілася і в ЗМІ, і в інших спільнотах на Фейсбук. Наприклад, ось так про Ірину написали в спільноті «Нефайний Житомир»:

    «Знайомтесь, це Ірина. Вона працює інструктором з плавання у ДНЗ №41.  Закінчила ЖДУ, педагог.

   Ірина вчить плавати ваших діток. В той же час вона вважає, що проведення таких акцій це — "рекламирование человеческих недостатков".  Ми думаємо, що Ірину можна спалити на вогнищі і ніхто не плакатиме, але треба по закону. Тому просимо міську владу вжити заходів...», — зазначається в дописі.

    А ось це вже коментарі інших користувачів під публікацією Ірини Коцюби про цей інцидент, і, звісно ж, про поведінку та про думку житомирського інструктора з плавання про "сонячних людей".

   Yulia Irenkova: «Сколько живу - столько и удивляюсь тому, как быдло попадает в педагоги. Нетерпимое, немилосердное, грубое и циничное быдло. Чему оно может научить? Какой свет оно может посеять в душах детей? И самый главный вопрос: кто даёт таким людям работать с детьми? Всё больше склоняюсь к мысли, что, помимо проверок на профпригодность, современные педагоги должны проходить комиссию у психиатра».

   Юлія Кручак: «Який жах. Усунути від роботи і нeгайно. Цe нeприпустимо, щоб така людина працювала з дітьми».

   З рештою інших коментарів можна ознайомитися, перейшовши за посиланнями до публікацій.  

  Зауважимо також, що на гнівні коментарі інших користувачів, які намагалися донести до житомирського педагога, що, м'яко кажучи, неможна, неправильно так ставитися до людей з особливими потребами, зокрема й до людей з синдромом Дауна, жінка відповідала агресією, обурливими коментарями, ображаючи цих користувачів і вживаючи нецензурну лексику. Більше того, своїх словесних опонентів вона називала «сонячними» і закликала роздавати діагнози «своїм підопічним» (ред. це більше стосується всіх тих, хто опікується допомагає таким діткам, таким вихованцям з синдромом Дауна, зокрема й до ГО "Діти Сонця").

  Ми, звісно ж, не судді, і не в праві давати оцінок, засуджувати когось, звинувачувати. Але факт залишається фактом: є окремо взята людина — педагог, інструктор з плавання, є  люди з особливими потребами, конкретно з синдромом Дауна, на адресу яких пролунали образливі, неприємні слова. Безумовно, кожен має право висловлювати свою думку, адже ми живемо у вільній країні, але варто пам'ятати, що те, що ми говоримо, може образити людину, зробити їй боляче, ранити. А в нашому випадку коментар жінки призвів до ажіотажу та скандалу в мережі, збурив користувачів Фейсбук, громадськість проти людини. І насамкінець, золоті правила: завжди варто обдумувати, що говориш, оскільки сказане тобою може призвести до негативних наслідків, а іноді й нашкодити комусь. Не дарма ж говорять: «Слово — не горобець: вилетить — не піймаєш» і «Сім раз відміряй, а один раз відріж»!  

Последнее изменение Вторник, 27/03/2018

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework