Житомиряни просять перейменувати вул. Леха Качинського

  На сайті петицій до Житомирської міської ради 27 березня з’явилося звернення, у якому Олег Піонтківський просить перейменувати вул. Леха Качинського.

  «В зв’язку з брутальними та принизливими висловлюваннями посадових осіб уряду Польщі щодо українських національних героїв - С. Бандери та Б. Хмельницького. А також прийняттям парламентом Польщі закону що обмежує історичну та культурну спадщину українського народу, - зазначає автор.

  «Вважаю за недоцільне та ганебним найменування однієї з вулиць м. Житомира іменем польського президента Леха Качинського (який жодного відношення до нашого міста немає).

  Для збереження пам’яті та висловлення вдячності житомирянину, снайперу 95 бригади України Валентину Геннадійовичу Ковальському який загинув від отриманих ран під час АТО за незалежність України захищаючи її територіальну цілісність, вважаю за необхідне перейменувати вулицю Леха Качинського, що знаходиться у м. Житомирі у вулицю Валентина Ковальського», - йдеться у повідомлені.

  Нагадаємо, вулиця Леха Качинського з'явилася у Житомирі на початку 2016 року. Раніше це була вулиця Черняховського, в проміжку будинків від № 1 до № 20. Це не перша петиція, у якій житомиряни просять перейменувати вулицю. 

  Менше ніж за добу, петицію підтримало понад 40 чоловік, а це майже 18% голосів, від необхідної кількості.

 
Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework