На Житомирщині формується 12 нових об'єднаних громад

  29 березня, четвер, о 10:00 у Житомирському Центрі розвитку місцевого самоврядування, створеного Програмою U-LEAD з Європою та Мінрегіоном, відбулась прес-конференція Василя Невмержицького за темою «Ключові завдання децентралізації на Житомирщині».

   Під час спілкування із пресою керівник Центру розповів про основні пріоритети діяльності Центру у 2018 році та про стан впровадження реформи децентралізації області.

  «Сьогодні в Житомирській області формуються 12 нових ОТГ. Передусім у південних районах області. Лідер по формуванню нових громад Бердичівський район, де вже розпочато процес об’єднання трьох громад – Гришківецької, Скарглівської та Райгородоцької ОТГ», - наголосив Василь Невмержицький, директор Житомирського ЦРМС.

  У Черняхівському районі сьогодні три громади ініціювали об’єднання: Черняхівська селищна рада (дала запрошення всім необ’єднаним громадам та село Топорище Хорошівського району), Головинська селищна рада (дала запрошення на 3 територіальні громади), Топорищенська сільська рада (дала запрошення на 5 територіальних громад Черняхівського району, які межують із Хорошівським районом) та Видиборська сільська рада (дала запрошення сільським радам північній частині району, поки отримала погодження від 1 сільської ради). Наразі тривають громадські слухання у громадах, і 9 сільських рад вже дали згоду на об’єднання із Черняховом.

  У Бердичівському районі вже завершується етап громадських слухань зі створення трьох ОТГ. Гришківецька громада вже отримала згоду від 7 сільських рад Житомирського напрямку. Скраглівська громада (має увійти 9 сільських рад) вже отримала 6 погоджень від сусідів. Райгородоцька громада вже отримала 5 погоджень від сусідніх сільських рад. Таким чином фактично весь район буде покрито об’єднаними громадами.

  «Наступні вибори в ОТГ мають відбутись у квітні та у жовтні цього року, ці громади, які сьогодні формуються у області підуть на вибори у жовтні. Таким чином до кінця року приблизно 80% території області буде покрито об’єднаними громадами», - розповів Дмитро Клименко, радник з комунікації Житомирського ЦРМС.

  Громади Андрушівського, Чуднівського та Ружинського районів лише розпочинають процес створення ОТГ, визначаються із форматом об’єднання та центром громади. Крім того, сьогодні у Верховній раді України є законопроект, який відкриває шлях до створення громад навколо міст обласного значення. У разі його прийняття міста Житомир, Бердичів, Новоград-Волинський, Коростень та Малин зможуть створити свої громади.

  Крім того, до Лугинської, Овруцької, Чоповицької, Коростишівської, Миропільської, Корнинської, Іршанської, Станишівської та інших громад будуть доєднані територіальні громади, і на сьогодні там відбувається процес обговорення цих рішень.

 

 

Последнее изменение Четверг, 29/03/2018

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework