Віталій Кривицький: «Прийдіть до Ісуса Христа не за крашанками і освяченням, а за переміною і совоскресінням!»

   Під час програми «Архіпастир відповідає» на радіо «Марія» ведучий Сергій Іваницький поспілкувався з єпископом Києво-Житомирської дієцезії Віталієм Кривицьким. Говорили про Пасхальний Тридіум, священство, страждання українського народу та Стамбульську конвенцію...

 

    Оскільки сьогодні, 1 квітня, християнський світ відзначає дві великі дати — у християн східного обряду цього дня вербна недільна, а у вірян західного обряду сьогодні Пасха, свято світлого Воскресіння Ісуса Христа. Тож як ніколи актуальними будуть настанови та слова від єпископа Віталія Кривицького.    

   Хотів би сьогодні запросити кожного з нас не до участі в обрядах, але до реальної, правдивої зустрічі з Живим Христом, який Воскрес, і запросити Воскреслого не до проблем, але до завдань, які ставить перед нами життя! - Говорить єпископ Віталій Кривицький, - Усвідомимо, що після пасхальної ночі - настане ранок Воскресіння! Сьогодні має відбутися в твоїй родині переміна, маємо шанс всі перемінитися! Важливо прийти до Бога, але не до того, що видає крашанки і освячене, щоб ми в дусі консумпційного світу, щось прийняли, з'їли і забули, але власне, щоб з Ісусом Христом перемінитися і совоскреснути з Ним до нового життя!

   Я вірю, що нам не треба розвалювати нашу країну, нам потрібно її відновити, нам необхідно, щоб наша Держава воскресла! Важливо, щоб люди забажали стати чесними, пізнати Євангеліє, стати перед Богом, усвідомити, що Ним все пораховано, і колись, Він за все з мене запитає... Нехай наші громадяни піднесуть руки для молитви, і тоді ми переможемо!

   Петиція, яку згодом було знято з сайту Президента України була написана пастором однієї з протестантських церков. Подана, як людиною, громадянином, таке право має кожна особа. Вищезгадана петиція було подана не від ВРЦіРО чи якоїсь окремої церкви, але, вона виражала думку всіх християнських церков і не тільки їх. Петицію підтримали мусульмани та юдеї.

  Коли ми говоримо про ставлення до одностатевих союзів та гендерної ідеології, то хочу зацитувати гарні слова однієї особи: "Ми відстоюємо авторські права Бога на родину!" Йдеться не про наші консервативні погляди, бо не може бути дискусії в твердженні написаному в Біблії: "Чоловіком і жінкою створив їх!" Крапка.

  Дивним було те, що до петиції не було діла поки вона не доходила до позначки в 25 тисяч підписантів! До неї не було діла, коли вона мала - 2, 3 чи 4 тисячі підписів. Але щойно вона набрала 22800 підписів, як її не стало! Після видалення петиція потім повернулася на сайт Президента України з певним коригуванням і без...тих голосів, які раніше її підписали! Я чув, що голоси потім об'єднають, але кожен юрист вам скаже, що це вже зовсім інша петиції, бо там є інші слова. Вважаю, це певною маніпуляцією зацікавлених осіб, що запустили цей механізм.

 Для мене, як для громадянина, ця ситуація ставить питання: "Чи мій голос щось значить в цій країні?" Ситуація зникнення петиції можна було б сприйняти, як помилку апарату, таке буває у великих організаціях, але судячи з всього, це просто війна проти традиційної сім'ї. Тому я питаюся, а можливо так Бог навмисно допустив, щоб люди ретельніше поставилися до цієї справи і не недооцінювали роль свого голосу в цій боротьбі.

 Християнство - це релігія перемоги, а нарікання - це безвихідь, ситуація коли людина зосереджується лише на проблемі. Потрібно ж звертати увагу на завдання. Закликаю кожного з нас хто вважає себе християнином - бачити не проблему, а завдання, відстоювати сімейні цінності - це завдання. Подумайте в яких часах жили перші християни у Римській імперії: розгнузданій, корумпованій, язичницькій, деспотичній! Християни мусили розірвати ланцюг зла! Вони не говорити, що машина мене переробляє, перемелює за прикладом прислів'я: З вовками жити - по-вовчі вити. Чим більше ставало християн, тим Римська імперія слабнула. Думаю, її розтоптали варвари, а почала розвалюватися зсередини, бо як корумпована країна просто не могла далі так існувати. - Підсумував владика Віталій Кривицький.

Передача: Архіпастир відповідає

Автор: Віталій Кривицький

Ведучий: Сергій Іваницький

Джерело: radiomaria.org.ua

Читайте також: Віталій Кривицький: «Для вас я — єпископ, а з вами я — християнин!». ФОТО

 
Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework