В Україні проведуть авіаоблік лосів: На Житомирщині вже нарахували сотню

  На Житомирщині науковці провели пробний авіаоблік лося європейського. Такий облік вважається найточнішим та допомагає контролювати міграцію тварин.

 

  Про це повідомив міністр екології та природних ресурсів Остап Семерак, передає turystam.in.ua.

  "Метою заходу було визначення оптимальних параметрів методики обліку лосів для подальшого визначення кількості цих тварин в Україні. Загалом, облік проведено на площі близько 30 тис. га, на якій обліковці з повітря побачили близько сотні тварин", - розповів Семерак, зазначивши, що облік здійснювався на територіях кількох місцевих мисливських господарств.

  Він зазначив, що дослідження проведено з ініціативи Мінприроди у рамках природоохоронного проекту «Чисельність лося європейського в Українському Поліссі». Для пробного авіаційного обліку тварин, які торік були занесені до Червоної книги, використано спеціальний гелікоптер з дотриманням необхідних параметрів для ведення моніторингу - висоти, маршрутів і відстані між ними.

  Вже наступної зими облікові роботи продовжаться на території інших областей. Протягом 2-3 років будуть уточнені наявні та отримані нові дані про сучасний стан популяції лося.

  «Планується розробка національного плану дій зі збереження цього символу споконвічної природньої могутності нашого Полісся», - зазначив міністр.

  Облік на прохання Мінприроди проводить Українське товариство охорони птахів (партнер BirdLife International в Україні) в партнерстві і за фінансової підтримки Франкфуртського зоологічного товариства. Франкфуртське зоологічне товариство має великий досвід з авіаобліків диких тварин в Африці, в Центральній Азії (Казахстан).

  У 2017 році міністр екології та природних ресурсів Остап Семерак підписав наказ про внесення лося до Червоної книги. Документ було ухвалено на підставі рішення Національної комісія з питань Червоної книги України.

 

Последнее изменение Вторник, 03/04/2018

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework