У справі про військову техніку "стирчать вуха" депутата

  "Серед техніки, яку арештували поліцейські, власником якої є депутат-регіонал Сергій Козаченко, дійсно виявили техніку, вкрадену за часів Анатолія Гриценка", - журналіст Андрій Дзиндзя. 

 

  Частина військової техніки, знайденої поліцією на Житомирщині, яку хотіли продати через інтернет, таки знаходиться на обліку Міноборони, не зважаючи на те, що там від неї відхрещуються.

  При цьому журналістам навіть став відомий номер військової частини, до якої приписана техніка, а продавцем нібито виявився місцевий депутат, пише obozrevatel.com з посиланням на "Вести".

  Відзначається, що правоохоронці вже встановили, що до інтернет-розпродажу військового автопарку, серед якого були БТР, БРДМ, "Урали" і ЗІЛи, причетні діючі співробітники військових частин. Одна з них - частина А2365, яка дислокується в смт Вакуленчуки Чуднівського району Житомирської області.

  "За даними Житомирського зонального відділу Військової служби правопорядку МО України встановлено, що номери шасі на причепах-цистернах, які були виявлені під час обшуків в селі Тальки Житомирської області, знаходяться у володінні військової частини А2365 та числяться там на обліку", - сказано в Реєстрі судових рішень, опублікованому 29 березня.

  Слідчі поліції Житомирської області з'ясували, що інша знайдена військова техніка знаходиться на обліку інших частин ряду областей країни.

  "Посадові особи військових частин, за попередньою змовою, зловживаючи службовим становищем, розтратили військове майно, в тому числі спецтехніку і транспортні засоби, чим державі завдано матеріальних збитків. Розмір встановлюється", - йдеться в реєстрі.

  У поліції Житомирської області неофіційно натякають, що справа надто серйозна і військові дійсно причетні. "Чоловік, у якого знайшли техніку, є місцевим депутатом", - сказали джерела в поліції.

  У свою чергу в Міноборони заявили журналістам, що знайдена техніка станом на 27 березня 2018 роки не перебуває на обліку ВСУ, і порадили звертатися за коментарями до Генштабу.

  За інформацією ЗМІ, три склади з технікою (193 одиниці) знайшли в двох селах: два з них - в тальк, один - в Барвінівці Новоград-Волинського району. Журналіст Андрій Дзиндзя, який проводить своє розслідування, стверджує, що насправді таких складів вісім в різних селах області. Ночами те, що не встигли заарештувати поліцейські, везуть в різні області країни. Згідно зі схемою, нові вантажівки за накладними продають як запчастини.

  За інформацією Дзиндзі, фігурантом справи є депутат Новоград-Волинської районної ради від "Опозиційного блоку" Сергій Козаченко, який і продавав техніку на сайтах оголошень, де було вказано саме його номер.

  Зараз всі оголошення неактивні. А в коментарі журналістам депутат пояснив, що техніка - його дітище.

  "Це був музей, експонати для якого я збирав протягом 20 років. Причому вся техніка була куплена ще до 2014 року і повністю законно. Не я один набував, а багато. Ви б бачили, в якому стані вона була - з трьох одну машину збирав. А тепер ці недолюдки в формі її заарештували, поставили в Новограді-Волинському і потихеньку розкрадають", - заявив він.

  У свою чергу жителі села Тальки додали подробиць. "Ми вже майже три тижні спостерігаємо ці обшуки. Поки зрозуміли: це поліція і Військова прокуратура зараз стали між собою з'ясовувати стосунки. Одні впевнені, що техніку крали з частин, а в прокуратурі намагаються довести, що все було демілітаризованої за законом", - розповіла місцева жителька.

 

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework