Світлана Ольшанська: Портал стане єдиною точкою входу для містян, що бажають отримати інформацію з різних аспектів життя в Житомирі

   Минулого четверга, 5 квітня, заступник Житомирського міського голови Світлана Ольшанська підписала Меморандум про співпрацю щодо відкритих даних між Житомиром, Державним агентством з питань електронного врядування України та Фондом «Євразія». У межах меморандуму в нашому місті буде створено портал відкритих даних.

 

    Відриті дані -  це первинна інформація у відкритих форматах, що дозволяє її зручну та автоматичну обробку, вільне використання в особистих чи комерційних цілях.

    «Портал суттєво спростить доступ до важливої інформації і стане єдиною точкою входу для городян, що бажають отримати інформацію з різних аспектів життя в місті», - зазначила Світлана Ольшанська.

    Інформація на порталі буде  структурована за такими підрозділами: будівництво, дозвілля та відпочинок, культура, молодь та спорт, стандарти,  транспорт, освіта, фінанси та бюджет, охорона здоров’я, безпека, планування міста.

   Визначаючи перелік наборів муніципальних даних, які мають бути опубліковані на порталі, міська влада буде проводити консультації з громадськими активістами, експертним середовищем та розпорядниками даних для визначення найбільш затребуваних даних. Надалі, після запуску порталу і оприлюднення першочергових наборів даних, буде проведено загальне он-лайн опитування з метою визначення пріоритетності публікації інформації.

   На порталі будуть міститися дані про те, хто і де працює в апараті міської ради, інформацію про витрати на утримання виконавчих органів міської ради, хід пленарних засідань, інформацію про депутатів міської ради, відомості про використання бюджетних коштів, фінансова звітність розпорядників інформації, відомості про заплановані ремонтні роботи, розміщення медичних закладів та закладів культури, підпорядкованих міській раді, перелік об’єктів комунальної власності та іншу важливу для жителів міста інформацію.

Джерело: Житомирська міська рада

 

 

 

 

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework