×

Предупреждение

JUser: :_load: Не удалось загрузить пользователя с ID 525.

У Житомирі обговорюють шляхи поліпшення підготовки і практичної діяльності медичних працівників

У Житомирському інституті медсестринства пройшла всеукраїнська нарада, яку присвятили актуальним питанням діяльності вищих медичних і фармацевтичних навчальних закладів та розвитку медсестринства.

До Житомира, 14 листопада приїхали представники Міністерства охорони здоров’я України, керівники медичних, фармацевтичних коледжів та інститутів медсестринства України.

Про це повідомляє прес-служба облдержадміністрації.

Директор департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації Олександр Торбас вказав на проблеми галузі, серед яких – матеріальне забезпечення медичних працівників, кадровий дефіцит лікарів, що нараховує 1300 спеціалістів, внаслідок відсутності на теренах області відповідного навчального закладу. Водночас на Житомирщині практично немає кадрового дефіциту серед медичних працівників середньої ланки – в області працює 17 тисяч медсестер і фельдшерів на 4,5 тисячі лікарів.

У програмі наради, у роботі якої беруть участь близько 120 учасників, обговорюються такі питання, як затвердження спеціальності «Сестринська справа» як наукової, якість організації проведення ліцензійних інтегрованих іспитів у вищих медичних і фармацевтичних навчальних закладах у 2014 році, поліпшення якості практичної підготовки студентів, кадрова політика в охороні здоров’я та розвиток медсестринства у контексті реалізації положень Закону України «Про вищу освіту» тощо.

n1411141528

Інформаційне агенство "Всі Новини"

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework