Особливості вивчення Всесвіту: у ЖДУ учням та студентам розповідали про небесні світила

  Тематичні зустрічі з нагоди Всесвітнього дня авіації і космонавтики та Міжнародного дня польоту людини в космос провели сьогодні викладачі фізико-математичного факультету ЖДУ імені Івана Франка для двох груп юнаків та дівчат КПНЗ «Житомирський обласний центр науково-технічної творчості учнівської молоді» Житомирської обласної ради та групи студентів Житомирського базового фармацевтичного коледжу ім. Г.С. Протасевича.

 

  «12 квітня 1961 року – це дата, коли вперше на Землі людина успішно піднялася в космос і повернулася назад. У Житомирі цей день відзначають особливо, бо тут народився Сергій Корольов – конструктор ракети, на якій Юрій Гагарін піднявся і повернувся живим назад на Землю. За майже 60 років люди навчилися жити і працювати в космосі», – розпочинає зустріч викладач кафедри фізики Платон Корнійчук та проводить гостей до астрономічної аудиторії та обсерваторії університету. 

  Саме ці кімнати у ЖДУ є головними для вивчення небесних об’єктів. Після роз’яснень, за яких умов краще спостерігати за Сонцем, Місяцем, Венерою, сузір’ями та іншими об’єктами, Платон Павлович показав слухачам, як виглядає зоряне небо з різних куточків Землі, як рухаються зорі, як сходить Сонце та з’являється Місяць на нічному небі. Також бажаючі мали можливість протестувати наявні телескопи, побачити відображення Сонця з окуляра телескопа на аркуші паперу та взяти участь в експериментах із плазмовою кулею Тесли.

  До слова, студенти фізико-математичного факультету ЖДУ імені Івана Франка вивчають астрономію не лише в аудиторіях. Доволі часто викладач науки про Всесвіт Платон Корнійчук влаштовує виїзні вечірні заняття, а окремі франківці під його керівництвом пишуть дипломні роботи.

n 1304184 1

 
Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework