На Овруччині школярі закопали в лісі послання до наступних поколінь

  12 квітня в державному підприємстві «Овруцьке СЛГ» відбувся основний захід Акції «Майбутнє лісу у твоїх руках» - садіння лісових культур.

 

  До заходу долучились школярі, вчителі, представники відділу освіти, молоді та спорту, батьківського комітету школи, районної адміністрації, районної ради, силових структур районну, бізнесу, ЗМІ і державна лісова охорона підприємства.

  Садіння лісу відбулась у Ситовецькому лісництві.

  Акцію розпочав директор підприємства Шевчук Олександр Іванович. Він ознайомив усіх присутніх із об’ємами лісокультурних робіт, які заплановано провести у 2018 році, ознайомив учасників із проблемами всихання соснових насаджень, та заходами, які вживаються лісівниками для подолання цього явища,розповів про технологію посадки сіянців та схему змішування. Заздалегідь були відсортовані сіянці сосни та берези, кореневу систему яких перед садінням змочували у розчин глини із піском, для кращого приживлення. 

  В цьому році акція проводилась 12 раз, тож діти вирішили залишити повідомлення для майбутніх поколінь, на аркуші паперу вони розповіли про сьогоднішній вклад у відновлення лісів та висловили побажання для наступних поколінь, щоб гідно продовжували справу збагачення лісового фонду Поліського краю. Повідомлення помістили у «капсулу» та закопали на ділянці лісових культур. Пізніше на цьому місці буде встановлено стовп з інформацією. 

  Приступили до роботи присутні із задоволенням та завзято. 

  Після закінчення посадки лісових культур усім учасникам подякували, а дітям вручили солодкі подарунки та організували пікнік на природі.

Прес-служба ДП «Овруцьке СЛГ»

 
Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework