Фахівці обласного онкологічного диспансеру щопонеділка працюватимуть у районах області

  Лікарі-онкологи комунальної установи «Обласний онкологічний диспансер» Житомирської обласної ради,  починаючи з квітня по липень, щопонеділка проводитимуть щосереди виїзні профілактичні огляди населення в районах області.

    Такі прийоми вже відбулись у Бердичівському, Коростенському, Новоград-Волинському, Чуднівському, Любарському та Бердичівському районах, повідомляє прес-служба обласної ради.

  А 16 квітня лікарями-онкологами у Баранівському та Романівському районах було прийнято та оглянуто 141 місцевого жителя. За результатами огляду 76  чоловік були направлені на обстеження до обласного онкологічного диспансеру та обласного медичного консультативно-діагностичного центру.

  Зазначимо, що в Житомирській області щорічно вперше виявляється біля 4 тисяч випадків захворювань на рак. Попередити розвиток злоякісного процесу або мінімізувати наслідки і негативний прогноз хвороби можна завдяки виявленню і лікуванню передракових захворювань, ранній діагностиці онкопатології. Тому і проводяться виїзди бригад лікарів з метою проведення медоглядів жителів області, які потребують консультацій обласних фахівців. Насамперед це стосується тих, хто входить до груп ризику, знаходиться під диспансерним наглядом.

  Крім того, фахівці  обласного онкологічного диспансеру прочитали для сімейних лікарів, фельдшерів та медичних сестер лекції щодо профілактики онкозахворювань та закликали своїх колег не бути байдужими до людей, виявляти онкопатологію на доклінічній стадії, своєчасно реагувати та направляти хворих на обстеження в область.

 

Последнее изменение Вторник, 17/04/2018

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework