Був кінь — не стало коня, з’явився новий — і знову щез…

    І знову про нашумілу історію з конем, що буде розміщений на місці демонтованого пам’ятника воїнам Першої кінної армії по вул. Вокзальній, 2.

 

   Вже багато про нього сказано та написано. Ця звягельська історія «про коня» має всі шанси стати міською легендою — такою собі казочкою-міфом, яку краєзнавці переповідатимуть туристам. Був кінь — не стало коня, з’явився новий — і знову щез… В наших попередніх матеріалах за активними посиланнями ви, шановні читачі, зможете детально ознайомитися з цією нашумілою темою. А найцікавіше те, що біля усіх цих баталій історія з пам'ятником і досі не закінчена.

  6 квітня цього року під головуванням першого заступника міського голови Сергія Колотова відбулося засідання міської архітектурно-містобудівної ради при управлінні містобудування, архітектури та земельних відносин міської ради.

   Під час засідання члени міської архітектурно-містобудівної ради розглянули кращу конкурсну пропозицію ескізного проекту пам’ятника (київська художня майстерня «Ікона стилю»), що буде розміщений на місці демонтованого пам’ятника воїнам Першої кінної армії по вул.Вокзальній, 2.

   Нагадаємо, що на попередніх засіданнях було погоджено встановлення на місці демонтованого пам’ятника воїнам Першої кінної армії — пам’ятника полковнику Звягельського полку Михайлу Тиші на коні, за що свого часу проголосували депутати міської ради.

horse color

   Між тим, у ході обговорення пропозиції ескізного проекту пам’ятника художньої майстерні «Ікона стилю», Заслужений працівник культури України Микола Мартинюк прокоментував запропонований варіант із урахуванням історичних фактів і зауважень до ескізу не мав. Із фаховим краєзнавцем Новограда-Волинського погодилися й решта членів міської архітектурно-містобудівної ради, які одноголосно затвердили запропоновану концепцію пам’ятника полковнику Звягельського полку Михайлу Тиші на коні.

  Наступним кроком стане винесення даного ескізу на обговорення депутатами міської ради. Варто наголосити, що, крім подолання соціально-економічних викликів сьогодення, перед сучасниками стоїть важливе завдання відновлення історичної справедливості та утвердження української національної ідеї. Також це стосується і багатої історії Новограда-Волинського, зокрема, потреби увіковічення постаті козацького полковника Михайла Тиші, який зробив чималий вклад в утвердження української державності.

   Більше матеріалів за цією темою шукайте за посиланнями на нашому сайті:

Читайте також: «Судний день» настав: У Новограді з'явився «термінатор». ФОТО

Читайте також: Історія звягельського декомунізованого коня: восени 1966-го його збирали, наче пазл

Читайте також: Щоб не казали, що не чули і не бачили: відділ культури у Новоград-Волинському знову оголосив конкурс на кращий проект пам’ятника

 
 

 
 

 

Последнее изменение Вторник, 17/04/2018

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework