Реабілітація через мандри: як подорожує житомирський ветеран АТО

  Олександр Швецов із Житомирщини на війні втратив ногу, однак не лише зміг почати нове життя на протезі, а ще й активно підтримує поранених побратимів. Чоловік придумав свій спосіб реабілітації – мандри.

 

  У рамках започаткованого ним проекту "12 воїнів", які мають важкі травми та не були за кордоном, зможуть відвідати Париж, Відень, Брюссель, Рим і Ватикан, - розповідає 24tv.ua.

  На війну Олександр потрапив у перші ж дні, служив у 30 механізованій бригаді. Того дня у 2014 він разом із побратимами, стоячи на пагорбі, як на долоні бачили окупований Луганськ. Як раптом хлопців накрила ворожа артилерія – Олександрові відірвало ногу.

  На нас з трьох сторін пішла сепаратистська техніка, міномети і так сталося, що щось прилетіло мені з правої сторони, а чомусь постраждала ліва, – відповів ветеран АТО Олександр Швецов.

  Потім було тривале лікування, кілька госпіталів – там Олександр і познайомився з Андрієм Забігайло – товаришем по нещастю – йому теж відірвало ногу.

  Прийшов лікар і запитав в мене дозволу на ампутацію, тому що в мене вже був сепсис, тобто зараження крові, була температура велика, двостороннє запалення легень, тобто вже пішла боротьба не за ногу, а за життя, – зазначив Олександр.

  Разом з новим товаришем звикали до нового життя. Займались спортом й долали перші труднощі адаптації. Разом й втілювали в життя ідею Олександра, яка виникла у нього після поїздки у Ватикан. Тоді під час поїздки Олександр сфотографувався із Папою Римським та разом з ним молився за мир в Україні.

  А повернувшись, вирішив – Європу повинні побачити і його важко травмовані побратими.

  Коли ми лежали у шпиталях після травми, там навколо нас всі бігали, всі нас леліяли, годували з ложечки, але коли ми вийшли за стіни шпиталю, то зрозуміли, що справжнє життя саме тут. І саме в цей момент хлопців потрібно витягувати з цієї депресії, позбавляти психологічної напруги, кудись вивозити, – сказав ветеран АТО з Житомира.

  На втілення мрії Олександра та його побратимів необхідно було 200 тисяч гривень. З коштами допомогли меценати та міська рада. Зараз справа за малим – орендувати автобус. Якщо все вдасться, то вже 12 травня ветерани-бійці візьмуть курс на Європу.

  Цього разу Старий світ побачать 12 вояків. Проект розрахований на два тижні, протягом яких чоловіки відвідають більше десяти міст Європи, а у Ватикані ще й запланована зустріч із Папою Римським Франциском.

 

 
Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework