В Бердичівському районі виявлено спалах африканської чуми свиней

    Як повідомляє «Житомирська хвиля»: «На місці вже проводяться усі заходи з локалізації і ліквідації вогнища інфекції, каже начальник головного управління Держпродспоживслужби в Житомирській області Олександр Шпита».

   «Введено режим .Ввезення будь-якої тварини, забій,категорично заборонений. По- друге умертвлення, евтаназія всіх голів свиней, котрі будуть утилізовані шляхом закопування в землю і дизенфекції і спалювання й інші заходи, які передбачені відповідними інструктивними матеріалами», - зазначив Олександр Шпита.

   Найбільш прикро те, що в зону суворого режиму – так звану "карантинну зону" – потрапили чотири ринки, які на сьогодні є основними постачальниками свинини на території Бердичева, зазначає Олександр Шпита.

  З 19 квітня торгувати свининою в Бердичеві заборонено: як у м’ясних павільйонах, так і на стихійних ринках та невстановлених місцях торгівлі. Свинину в місті можна буде придбати "в офіційних торговельних точках". Додамо, що за інформацією Держпродспоживслужби, всього в господарстві утримувалося 67 голів свиней.

Читайте також: На Житомирщині масове захворювання собак: б’ються у конвульсіях, сліпнуть та помирають

Джерело: Житомирська хвиля

 

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework