Лісгосп на Житомирщині звинувачує скандального екс-депутата регіонала у нападах

  Вже другий тиждень поспіль роботі ДП “Радомишльське ЛМГ” перешкоджають представники громадського об’єднання “Дістало!”. Кожен четвер вони проводять блокування і затримання автомобілів Радомишльського лісгоспу — обклеюють їх стікерами та погрожують блокувати всі автомобілі підприємства з лісопродукцією.

   Так само представники ГО вимагають зупинити використання лісових ресурсів і реалізацію заготовленої деревини на території Радомишльського району. Що звичайно може завдати непоправної шкоди економічним інтересам місцевої громади, - повідомляє lisportal.org.ua.

  З ГО “Дістало!” та головою цього об’єднання — Віталієм Журавським, колишнім депутатом-регіоналом, відомого, в основному, по різного гатунку скандалам, починаючи з горезвісного “Еліта-центру” та завершуючи історією з конкурсом “Міс Україна”, нам поговорити не вдалося, однак на своїй сторінці у ФБ, пан Голова, зокрема, написав:

  “Вдруге упродовж тижня прямо посеред Радомишля зупинили лісовоз. Вдруге водій не надав жодних дозволів і документів! Вдруге поліція нам нічим не допомогла. Вдруге керівництво місцевого лісгоспу «розчинилося в повітрі», щойно активісти ГО «Дістало!» разом із радомишлянами ступили на поріг лісового господарства. Вирубка лісу на Житомирщині набула масштабів екологічного лиха! Влада, правоохоронці та лісники проблему вирішувати не збираються, адже ймовірно крадуть ліс. Інакше неможливо пояснити той факт, чому ліс вирубується серед білого дня, на виду у всіх під виглядом його санітарної обробки. Дійшло до того, що в Радомишлі місцеві мешканці разом із активістами громадської організації «Дістало!» почали зупиняти лісовози вщент заповнені здоровою деревиною! Люди вдалися до радикальних заходів, бо на їх численні листи з вказівкою конкретних місць незаконної вирубки лісу від органів влади реакції — нуль”, і додає “А про те, що наші рейди завершаться – крадії лісу можуть і не мріяти.”

  Повністю протилежну думку про згадані події має Голова профкому Радомишльського ДЛМГ Дмитро Довгаленко. “Водії автомобілів лісогосподарства мають вся необхідні документи як на автомобілі, так і на деревину, яку вони перевозять”, наголошує він. “Лісовоз простояв 4 години, вагон чекає загрузки, це штрафи, недоотримана вигода, це незаконно та порушує нормальну роботу лісгоспу. Реалізація ж вимог ГО “Дістало!” щодо повної зупинки використання лісових ресурсів, а також продаж заготовленої деревини на території Радомишльського району, зокрема ДП “Радомишльське ЛМГ” призведе до нової зупинки функціонування підприємства, масового безробіття, та хаосу в лісовому господарстві району”, — наголошує Довгаленко.

  До речі, хоча голова ГО і стверджує про підтримку акцій місцевими жителями – місцеві жителі насправді не дуже то й підтримують ці блокування – тому що значного зібрання людей не відбуваєтьсяОднак в усіх навколишніх населених пунктах відомо, що за дві години стояння з плакатом про вимоги щодо зупинки роботи лісового підприємства пропонують 250 гривень.

  «Запрошуємо пана Журавського, як відому в країні людину до констуктивного діалогу — можливо він зможе допомогти лісовій галузі в її справжніх проблемах, коли буде краще про них інформований», — кажуть лісівники Радомишльського лісгоспу у своєму публічному зверненні до екс-регіоналаАле навряд чи ці звернення будуть почуті, враховуючи, що представники колишньої влади — знесеної Революцією Гідності, обирають наведені насильницькі методи, для поновлення свого впливу на міста, підприємства та країну в цілому.

  Довідка

У 2017 році ДП “Радомишльське ЛМГ” сплатило податків і зборів 27 млн 121 тис.грн. В тому числі до місцевого бюджету 8 млн 666,7 тис.грн, до єдиного соціального внеску 9 млн. 149 тис.грн, податок сільським радам 1 млн 691,7 тис. грн, земельний податок 259 тис.грн. тощо.

n 2504189 1

n 2504189 1

 Марина Галанова, журналіст

 

Последнее изменение Среда, 25/04/2018

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework