Успішний приклад реформи: маленькими кроками до великого майбутнього

  Станишівка. Більшість житомирян асоціюють цю назву із дитячою чи обласною лікарнями, проте сьогодні село Станишівка – є центром об’єднаної територіальної громади, яка має великі амбіції стати кращою в області та впевнено крокує до своєї цілі. Про це переконалися представники ЗМІ під час прес-туру, що відбувся в рамках проекту «ПУЛЬС».

 

  Отож знайомимось: Юрій Матвійчук, Станишівський сільський голова, молодий керівник невеликої, але потенційно дуже потужної, сповненої ентузіазму сільської ОТГ.

  Станишівська сільська ОТГ створена у 2016 році. До її складу увійшло 16 населених пунктів 6 місцевих рад. Громада має досить вигідне місце розташування: декілька кілометрів від обласного центру, через Станишівку проходить пожвавлена автотраса.

  Гарні і фінансові показники має Станишівська сільська рада: за результатами першого кварталу 2018 року до загального фонду сільського бюджету надійшло  трохи більше 21 млн грн, грн., що становить 113,43% до затвердженого планового показника. ЗА оцінкою фінансової спроможності усіх ОТГ України Станишівська посіла почесне 14 із 366. За результатами минулого року на утримання апарату ради Станишівська ОТГ витрачає 11,5 % власних ресурсів, що значно менше від середнього по Україні.

  Окрім власних надходжень та базової дотації, бюджет Станишівської ОТГ поповнюється також освітньою та медичною субвенціями, відшкодуванням акцизу з роздрібного продажу пального, субвенцією на розвиток інфраструктури, на соціально-економічний розвиток тощо. Окрім цього, є можливість отримати кошти з Державного фонду регіонального розвитку на конкурсних умовах при підготовці проектів та з різного роду грантових програм. Головне – мати змогу отримати кошти і ефективно їх реалізувати.

  Що нового?

  Посадовці Станишівської сільської ради не мають власних робочих кабінетів, тобто по факту вони є, але усі орендовані. Місцева рада орендує приміщення для апарату площею 350 м кв у овочевої бази, а при потребі – додаткові площі для проведення сесій, виконкомів. Тому зваживши усі за і проти, вирішили будувати власне приміщення:

  Повним ходом іде будівництво приміщення адмінбудівлі сільської ради за адресою: вул. Кооперативна, 3 та дошкільного закладу села Станишівка в районі Тепличного.

  Комунальна сфера

  Підсипання доріг, освітлення – це перші речі, які роблять усі без винятку громади після об’єднання. Станишівська громада не стала винятком, тут  теж пішли цим шляхом, оскільки це швидкі зміни, які легко відстежуються громадянами. Місцевий бізнес

  Освіта

  Далі ідемо оглядати місцеву школу. Сільський голова Ю.Матвійчук, який грає у збірної мерів міст України з футболу, звичайно веде нас до школи, не оминувши футбольне поле.

  Біля кожної школи громади очільник розпорядився облаштувати зону відпочинку/гри для дітей, а також город. Тут працюють вчителі і учні під час уроків трудового навчання. Урожай з грядок – зелень, огірки, помідори і картопля, - усе свіже до їдальні.

  Оглядаємо дитячі садочки і школи.

 
Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework