На Житомирщині з'явилася особлива котельня, яка складе конкуренцію «Теплокомуненерго»

   Вчора, 24 квітня, на своїй сторінці у Фейсбук Леонід Крігер, житомирський бізнесмен, директор ТОВ «Котлозавод Крігер», що знаходиться в місті Житомирі, повідомив про реалізацію нового цікавого проекту.  

 

   Зауважимо, що проект передбачає застосування котельні, з'єднаної з центральним тепловим пунктом (ред. ЦТП) та з можливістю перерозподілу тепла. За словами керівництва котлозаводу, ця котельна цілком може скласти конкуренцію «Теплокомуненерго». Як саме? А про це ви дізнаєтеся в цьому матеріалі, шановні читачі.

  «Нині в Житомирі компанія «Крігер» реалізує проект, де котельня у нас з’єднана з ЦТП та має можливість перерозподілу тепла. Тобто, виробляється тепло в альтернативній котельні, за необхідності ми можемо купити у ЦТП це тепло, а якщо йому не вистачає потужності, то він у нас може купити. У нас зроблений взаємний облік, це буде цікавий проект поєднання альтернативної котельні з міською системою централізованого теплопостачання. Ми хочемо, щоб це був дійсно європейський підхід, коли приватний бізнес на взаємовигідних умовах працює з комунальним підприємством», — розповідає Дмитро Рогожин, директор КП «Житомиртеплокомуненерго».

   Від реалізації такого проекту населення лише виграє, адже вони не будуть залежати від цін на газ і зможуть отримувати тепло і гарячу воду тоді, коли в цьому є потреба, незалежно від опалювального сезону. Про це розповідає засновник компанії «Kriger» Леонід Крігер.

   «Ця котельня — легкозбірний модуль, наша розробка. Зазвичай, у нас йшло 3‒4 місяці на встановлення котельні. Тут ми пішли зовсім іншим шляхом, і ця котельня з’явилася за 2 тижні.

  Переваг у нової котельні — безліч. Тепер процес навчання не буде зупинятися через нестачу газу. Ми зможемо давати тепло у зручний час для жителів і для учасників навчального процесу. І це буде дешевше, ніж тепло, отримане через газову складову. Ми самі знайшли цей об’єкт, самі запропонували умови. Це наша інвестиція.

   Найцікавіше, що такі блочно-модульні котельні можуть встановлювати у будь-якій частині міста і забезпечувати локально теплом квартал, 2 квартали, залежно від споживання. Ми встановлюємо теплопункт для того, щоб продавати гігакалорію.

   Раніше люди купували у «Теплокомуненерго», тепер купуватимуть у нас. І ціна, швидше за все, буде нижчою. Більше того, доки житомиряни отримують гаряче водопостачання тільки в опалювальний період, наші споживачі будуть забезпечуватися гарячою водою цілий рік, незалежно від сезону. Для нас цей проект дуже важливий, оскільки ухвалений закон, що тепломережі можуть купувати теплову енергію у операторів і розраховуватися з нами. Тому тут 2 варіанти є: або ми напряму заключаємо договори зі споживачами, або ж ми закачуємо в систему «Теплокомуненерго» і вже підприємство буде з нами розраховуватися. Це питання вирішене законодавчо і це велика перемога», — переконаний Леонід Крігер.

Читайте також: Облущені фасади, тріщини на стінах, перекошені вікна та фундамент, що осідає: у влади бракує коштів на ремонт аварійних будинків. ФОТО

Читайте також: Хочемо бути європейцями: Пам'ятку архітектури національного значення у Житомирі прикрашають кондиціонери

Читайте також: Обережно, аварійні стіни: У Житомирі руйнується одна з найвеличніших пам'яток архітектури. ФОТО

Читайте також: Як на Замковій горі дерева зрізають та лавки ламають. ФОТО

 

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework