Ідеї дітей змінять громади

  Креатив, ідеї та вражаюча обізнаність! Такі результати учнівського медіаконкурсу «Мої 10 кроків на посаді голови ОТГ» серед школярів навчальних закладів громад Житомирщини. Сьогодні, 26 квітня, у Житомирському Центрі розвитку місцевого самоврядування, відбулось нагородження переможців конкурсу.

   «Вразила обізнаність учасників про життя, проблем и та успіхи своїх громад, і дуже цікаві ідеї для розвитку. Це говорить про те, що у наших ОТГ є шалений кадровий потенціал у школах, і сьогодні надважливо його зберегти та розвивати», - розповів Дмитро Клименко, радник з комунікації Житомирського Центру розвитку місцевого самоврядування.

  Перемогли у конкурсі Максим Варголюк учень Іванковецької школи Семенівської громади, Грабіна Софія учениця Миропільської гімназії, Миропільської ОТГ, Шиндарівська Вероніка та Кобернюк Валерія, учениці Глибочицької школи, Глибочицької ОТГ, Ковальчук Аліна, учениця Станишівської школи, Станишівської громади та Оголь Анастасія. Учениця Чижівської школи, Чижівської громади.

  «Між переможцями максимальна різниця 16 балів, це дуже гарний показник. Крім того, члени журі були враженні креативністю робіт. Зокрема найменша учасниця Валерія Кобернюк написала роботу у віршованій формі. », - наголосив Андрій Близнюк, доцент кафедри видавничої справи, редагування, основ журналістики та філології ЖДУ ім. І. Франка.

  Переможці отримали подарунки від організаторів конкурсу та грамоти. Крім того, у травні діти відвідають Київ, де познайомляться із роботою державних органів влади.

 «Треба всьому дати раду –

вдосталь щоб всього було,

і для розвитку громади

ще й на експорт трохи йшло.

У сфері послуг нас усіх

чекатимуть ще зранку

аптеки та салон краси,

і відділ Приватбанку», - продекламувала уривок свого твору Валерія Кобернюк, учениця Глибочицької школи, переможниця конкурсу.

  Після завершення нагородження діти разом із вчителями та експертами зіграли у акселератор «Світ громад», яка покликана в режимі гри пройти етап формування та розвитку гри за різними сценаріями.

  «На початку діти обережно витрачали кошти, купували об’єкти, але вже на третьому колі почали активно та з перспективою розвивати, як власний бізнес так і економіку громади. Також цікаво спостерігати за виборами мера громади, адже діти між собою влаштовували цікаві дебати та голосування», - наголосив Олександр Рошко, голова ГО «Центр розвитку громади та суспільної комунікації».

 

 

Последнее изменение Четверг, 26/04/2018

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework