Резервіст ДШВ: «Кожен українець зобов’язаний захищати нашу суверенну державу». ФОТО

  На Житомирщині, на загальновійськовому полігоні ДШВ відбувся заключний етап батальйонних тактичних навчань з бойовою стрільбою та десантуванням.

   У навчаннях брав участь особовий склад оперативного резерву першої черги, які протягом місяця проходили навчальні збори в одному із аеромобільних підрозділів Десантно-штурмових військ Збройних Сил України.

  Необхідно відзначити, що дані навчання проходили у тісній взаємодії з підрозділами армійської авіації Сухопутних військ та військово-транспортною авіацією Повітряних Сил Збройних Сил України.

  Як повідомив начальник штабу – перший заступник командира окремої аеромобільної бригади ДШВ, – в ході батальйонних тактичних навчань, особовий склад відпрацював розміщення на місцевості та підготовку до ведення бойових дій.

  – В подальшому військовослужбовці діяли в складі рейдового та десантно-штурмового загонів, а один із підрозділів виконував завдання в якості тактичного повітряного десанту, – відзначив офіцер.

  До речі, під час ведення десантно-штурмових дій, із вертольотів Мі-8 було відпрацьовано десантування посадочним способом. Деякі підрозділи здійснювали його за допомогою спеціального обладнання «АДАПТЕР-М1».

Окрім того, особовий склад, який прошов програму передстрибкової підготовки та виконав навчальні стрибки з парашутом з вертольоту, в рамках навчань практично здійснив десантування з військово-транспортних літаків АН-26.

  – Свого часу я воював в цьому підрозділі. А після звільнення запас, – виявив бажання проходити службу у військовому резерві. В разі загрози, я готовий встати до строю. І вважаю, що кожен українець зобов’язаний захищати нашу суверенну державу, – сказав молодший сержант запасу Михайло Поліщук.

  Для резервістів цього підрозділу батальйонно-тактичні навчання стали фінальним етапом підготовки. За кілька днів вони повернуться додому, та в разі потреби вони швидко зможуть стати на захист України.

ДШВ навчання

ДШВ навчання

ДШВ навчання

ДШВ навчання

ДШВ навчання

ДШВ навчання

ДШВ навчання

ДШВ навчання

ДШВ навчання

ДШВ навчання

ДШВ навчання

ДШВ навчання

ДШВ навчання

ДШВ навчання

ДШВ навчання

Прес-служба командування ДШВ ЗС України

 
Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework