Прокурор Житомирщини: Серед першочергових завдань — законність використання земель державної та комунальної власності

   У четвер, 26 квітня 2018 року, прокурор Житомирської області Любомир Війтович провів оперативну нараду, на якій обговорено результати роботи відомства у першому кварталі цього року, проаналізовано проблемні питання та визначено першочергові завдання на найближчий період.

 

   У нараді взяли участь перший заступник прокурора області і заступники прокурора області, керівники місцевих прокуратур та їх заступники, начальники структурних підрозділів апарату прокуратури області.

   Відкриваючи нараду, прокурор області зазначив, що з початку року є певні позитивні тенденції. Зокрема, до суду з обвинувальними актами скеровано майже на 90 кримінальних проваджень більше, ніж за відповідний період минулого року. До того ж, 30 обвинувальних актів – стосовно правопорушень у бюджетній сфері (4 місце у державі). Активно застосовувалися представницькі повноваження на захист інтересів держави – пред’явлено позовів на понад 100 млн грн.

зал 1

   Разом з тим керівник відомства наголосив, що наразі важливо не поодинокі досягнення, а системний підхід, аби кожна місцева прокуратура працювала на повну потужність, забезпечуючи стан законності на пріоритетних напрямах, особливо – щодо вирішення тих актуальних проблем, які притаманні нашому регіону. Це, зокрема, земельна та бюджетна сфери, лісо- та надрокористування, протидія корупції, використання бюджетних коштів під час тендерних закупівель.

   «Першочерговими і для нашого регіону є питання, на яких наголосив Генеральний прокурор України на нещодавніх регіональних нарадах: стан законності використання земель державної та комунальної власності, насамперед щодо можливих випадків їх самовільного захоплення під посіви, а також використання коштів, виділених на ремонт та утримання доріг, та, відповідно, стан досудового розслідування кримінальних проваджень за такими фактами», - акцентував увагу своїх підлеглих на невідкладних завданнях Любомир Війтович.

  Прокурор області зорієнтував керівників місцевих прокуратур та начальників структурних підрозділів апарату й на інших важливих питаннях, серед яких – поліпшення якості координаційної діяльності, забезпечення відшкодування шкоди, заподіяної кримінальними правопорушеннями, поза межами кримінального судочинства, відстоювання принципової позиції у судах щодо призначення реального покарання за вчинення корупційних злочинів тощо.

  На нараді виступили перший заступник прокурора області Олег Василів, заступники прокурора області Олег Мостиховський, Роксолана Гребенюк та Віталій Мякішев, які детальніше зупинилися на результатах роботи та вирішенні проблемних питань з відповідних напрямів діяльності відомства.

   Також на нараді заслухано звіти керівників окремих місцевих прокуратур і структурних підрозділів апарату прокуратури області.

   За результатами роботи наради прийнято рішення та визначено заходи до покращення стану справ.

Прес-служба прокуратури Житомирської області

 

Последнее изменение Воскресенье, 29/04/2018

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework