За парканом реконструкції стадіону "Спартак"

 

  За парканом реконструкції стадіону "Спартак", що нещодавно розпочалася у Житомирі, залишилася численна група городян - прихильників активного способу життя, що є однією зі складових довголіття.

 

  Тих, хто звик свій день розпочинати на спортмайданчику стадіону - на перекладинах, брусах, шведських стінках та інших спортивних снарядах. Щоранку їх були десятки, упродовж дня - сотні. Так було до останнього часу, поки спортмайданчик не був безальтернативно знесений у зв'язку з початком робіт з реконструкції стадіону. До речі, було зрізано всі дерева довкола стадіону, - пише exo.net.ua.

  В одному з недавніх інтерв'ю міський голова С. Сухомлин зазначив, що фінансування спорту в обласному центрі збільшилося не в 5 передбачених разів, а в 20. Далі мовою оригіналу: "Уже начаты работы по полной реконструкции стадиона "Спартак". В планах реконструкция трибун с навесом, всей инфраструктуры от туалетов до освещения и футбольного поля, на котором будет хорошее искусственное покрытие... Но на "Спартаке" наш футбольный клуб ("Полісся". - Авт.) будет лишь иногда проводить тренировки, а 90 процентов времени будет отдано воспитанникам футбольной школы. На этом стадионе также будут проводиться соревнования по легкой атлетике".

  Заміна покриття великого ігрового і малого тренувального полів, нове штучне покриття, нові трибуни і сидіння, адмінприміщення, місця тренерів, кабінет тактичного тренування та ще багато іншого - дух захоплює від такого нагромадження планів! Не менш ніж від ідеї створення на схилах Тетерева спортивно-оздоровчої бази з гірськолижними трасами і велосипедними доріжками, бази водних видів спорту на Корбутівці...

  А що ж щодо численної різновікової активної спортивної гвардії стадіону "Спартак"? Про неї ніде не йдеться - ні в красивих планах, ні в схемах, ні в коментарях. Вона залишилася поза форматом реконструкції - за парканом. До речі, за ним з боку вул. Хлібної міська спортшкола №2. Позаду неї є зелений майданчик стихійного вигулу собак. Тут можна було б облаштувати спортивні снаряди (якщо вони ще не стали брухтом) для активних житомирян - і це була б непогана альтернатива втрати попередніх розминальних можливостей на стадіоні. Ініціативна група небайдужих житомирян вже готує відповідне звернення до мера Житомира.

І. Тичина

 

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework