Як у Житомирі роблять «бізнес» на прикладі кав’ярної лавки

   В мережі Фейсбук ми наштовхнулися на публікацію житомирянки, яка розповідає про те, як в Житомирі «добросовісні» бізнесмени будують свою справу та ведуть бізнес і що неостанню роль в цьому відіграють владні структури міста, різні інстанції та посадовці, які займають керівні посади.

 

   Для того, щоб зрозуміти, про що йде мова, пропонуємо ознайомитися з дописом житомирянки Ірини Колесникової. Цим матеріалом ми хочемо привернути увагу до того, яким чином ведеться бізнес по-житомирські і задуматися в черговий раз про те, що до подолання корупції в нашій країні, очевидно, ще дуже й дуже далеко. І Житомир наш не є винятком. .

   У публікації на своїй сторінці у Фейсбук Колесникова Ірина написала: «Вітаю, шановне панство! Прошу всіх, хто вірить в Україну, як в справжню європейську державу з відповідними цінностями, приділити кілька хвилин уваги цьому посту.

   Друзі, для тих, з ким не мала нагоди познайомитись особисто, відрекомендовуюсь — мене звати Колесникова Ірина. Я звичайна громадянка міста Житомира, не маю забезпечених батьків, впливових родичів та блату в будь-якому відношенні. Все, що в мене є — це невеличка кав’ярна лавка в районі Житнього ринку. Завдяки цьому закладу п’ять років існувала моя сім’я, що складається з трьох людей та кота. Упродовж цього часу я, як законослухняний громадянин, сплачувала податки та дотримувалась рамок закону, зокрема, й правил розміщення реклами своїх послуг та продукції.

   І ось настав час, коли один "бізнесмен" придумав собі, що він, заздалегідь підстрахувавшись своїми зв’язками на високому рівні, може, обійшовши закон, прорубати у власному приміщенні вікно та двері і згодом — віддати в оренду вищевказане приміщення іншому "бізнесмену", котрий розташував в цьому приміщенні одну із своїх торгових точок в декількох кроках від моєї кав’ярної лавки, при цьому незаконно розміщуючи рекламу.

   Хтось скаже, що не витримавши конкуренції, я починаю ставити палки в колеса іншим. Задля широкого загалу, об'єктивності та правдивості одразу хочу прояснити ситуацію, що такий вид конкуренції не є добросовісним, так як не має законних підстав, тим самим виключає конкуренцію на рівних правах та умовах. З цим питанням я звернулася до архітектури міста Житомира, де мені надали інформацію, яка підтверджує незаконність та неправомірність дій вищезазначених "бізнесменів" і що пересвідчитися в цьому я можу на сайті Житомирської міської ради. Також в архітектурі мені повідомили, що за дотриманням законності реклами надалі несе відповідальність благоустрій. Як мені стало відомо, державою виділяються кошти на демонтаж незаконної реклами в місячний термін. Намагаючись розібратись в ситуації та з’ясувати, де знаходяться підводні камені несправедливості, я неодноразово зверталася до контролюючих органів, а саме — комунального підприємства благоустрій міста Житомира. На всі мої звернення мені відповідали «завтра, післязавтра, на наступному тижні».

   Прочекавши півроку на справедливість закону, в мене виникає питання, щодо корумпованості осіб, що займають відповідальні, високі керівні посади. Таким чином, наразі шукаю однодумців, людей, які не дають хабарі і вірять в світле майбутнє нашої держави з рівними можливостями для усіх, без свавілля чиновників та з реально працюючими законами.

   Кому є що сказати, висловити свою думку або поділитись подібним досвідом боротьби за свої права — пишіть, буду вдячна! За репост окреме дякую!».

   І, як не прикро констатувати, це не перший і не останній приклад свавілля, бездіяльності, корумпованості владних структур, різних інстанцій. А про яку велику кількість подібних історій ми ще не знаємо... Отож, хоча б на цьому прикладі варто задуматися над багатьма важливими речами і усвідомити, що не варто замовчувати проблеми, оскільки це не вирішить її. А якщо такі історії, про яку ми розповіли сьогодні, стануть надбанням громадськості і ними займатимуться відповідні органи, владні структури, тоді й побільшає прикладів, коли винуватці все ж відповідатимуть за порушення норм, законів, правил і нестимуть відповідальність за незаконні вчинки, за нечесне ведення бізнесу.

Читайте також: У центрі міста бабусі-кульбабки продають цигарки дітям. ФОТО

Читайте також: Їх штрафують, а вони й далі продають дітям цигарки в самому центрі міста. ФОТО

Читайте також: Житомирянин: Дивлячись на благоустрій міста, хочеться запитати, за що місцеві чиновники отримують зарплату?

 

Последнее изменение Среда, 02/05/2018

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework