На Житомирщині у три рази виросли борги за газ

  За опалювальний період 2017-2018 споживачі природного газу Житомирщини збільшили борги до 340 млн грн.

 

  Опалювальний сезон 2017 року стартував із боргу усіх категорій споживачів у майже 117 млн грн.  За шість місяців  розрахункова дисципліна катастрофічно впала: борги зросли до відмітки майже 340 мільйонів гривень, - повідомляє ztgaszbut.104.ua.

  Найбільші борги серед побутових споживачів газу Житомирської області. Якщо станом на 1 жовтня 2017 року населення боргувало "ЖИТОМИРГАЗ ЗБУТУ" близько 114 млн грн., то на початку квітня 2018 року цей борг зріс до 335 млн грн.

  «Низький показник розрахунків зумовлений зокрема затримками при відшкодуванні пільг та субсидій із  бюджету. Більше половини побутових споживачів області мають пільги або субсидії.  Зважаючи на зростання об'ємів споживання природного газу у холодну пору року,  зростають і борги за газ, що тягнуть за собою ряд негативних наслідків: це пізні розрахунки  з іншими учасниками газового ринку», - зазначив директор «ЖИТОМИРГАЗ ЗБУТУ» В’ячеслав Тарасов.

  У разі виникнення  труднощів з погашенням заборгованості, для того, щоб не погіршувати ситуацію і не накопичувати боргів, фахівці «ЖИТОМИРГАЗ ЗБУТ» рекомендують своїм клієнтам скористатися наступними варіантами: реструктуризувати борг і оформити субсидію.

  Другі у списку божників – бюджетні організації області. Їх борг станом на 1 квітня 2018 року складає  3,9 млн грн.

  У порівнянні  із опалювальним періодом 2016-2017 ситуація  із розрахунками за спожитий газ  значно погіршилась. У квітні 2017 року  боргів за газ було втричі менше, ніж зараз. 

  Керівництво ТОВ «Житомиргаз Збут» висловлює подяку тим споживачам, які вчасно і у повному обсязі розраховуються за спожитий газ. Завдяки їм газопостачальна компанія має змогу вчасно розрахуватися з власником енергоресурсу НАК «Нафтогаз України» та замовляти необхідні обсяги палива для забезпечення Житомирщини природним газом на наступний період.

 

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework