Житомирський гідропарк в 1975 році. ФОТО

  Гідропарк — парк у Житомирі, розташований біля р. Тетерів. Зона відпочинку і оздоровлення знаходиться в лісопарковій приміській зоні м. Житомира, між Чуднівським шосе і водосховищем в районі урочища Корбутівка. Відведена територія під зону масового відпочинку становить 110 гектарів, з них освоюється і облаштовано 65 гектарів.

  Ліс у парку змішаний, рідкий, переважно хвойних порід. Територія гідропарку функціонально розбита на зони: пляжну, спортивну, тихого відпочинку, дитячу, прогулянково-лісопаркову.

  Від головного входу в гідропарк променями розходяться дві дороги: асфальтована і викладена бетонними плитами, які пов'язані з різними зонами. В зоні тихого відпочинку присутній ряд паралельних алей, який простягається вздовж водного басейну.

  Вздовж річки простяглися два пляжі: дитячий та дорослий. Пляжна зона оформлена відсипним піском, розрахована на прийом не менше 6000 чоловік одночасного відпочинку, облаштована кабінками для переодягання, парасольками від сонця, медпунктом, рятувальною станцією з наглядовою вежею.

  На території гідропарку посезонно працюють такі атракціони: «Веселий потяг», «Дзвіночок», «Дитяча ланцюгова карусель», «Веселі гірки», «Доросла ланцюгова карусель», «Колесо огляду — М», «Берізка».

  У 1983 році гідропарк був прикрашений скульптурами за мотивами українських казок. Одна з них: "Коник-стрибунець" скульптора Й.С.Табачника.

n 02021811 2

ФОТО: Анатолій Магаз

Текст: uk.wikipedia.org

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework