Викладачі ЖНАЕУ показали, як виглядає нині Чорнобильська зона відчуження

  У рамках Міжнародної науково-практичної конференції «Чорнобильська катастрофа. Актуальні проблеми, напрямки та шляхи їх вирішення» 27 квітня проректор з наукової роботи та інноваційного розвитку Житомирського національного агроекологічного університету Людмила  Романчук, проректор з питань економічного розвитку та безпеки ЖНАЕУ Юрій Демяненко та науково-педагогічні працівники  ВНЗ здійснили виїзне засідання та відвідали Чорнобильську зону відчуження.

  Зона відчуження- заборонена для вільного доступу територія, що зазнала інтенсивного забруднення радіонуклідами внаслідок аварії на Чорнобильській АЕС, яку було встановлено у 1986 після евакуації населення із 30-кілометрової зони навколо станції.

  Під час робочого візиту  представники ЖНАЕУ побували у зоні відчуження, м. Чорнобиль, м. Прип’ять , а також відвідали деякі покинуті  села, оглядовий павільйон об’єкта «Укриття» та ДСП «Чорнобильська АЕС».

  Нагадаємо, що У Житомирському національному агроекологічному університеті протягом 26–27 квітня   у рамках вшанування пам’яті жертв  аварії на ЧАЕС  проходить  Міжнародна науково-практична конференція «Чорнобильська катастрофа. Актуальні проблеми, напрямки та шляхи їх вирішення». У відкритті заходу взяли участь представники влади області, керівництво ЖНАЕУ, вітчизняні науковці, а також представники Республіки Білорусь та Японії. Під час   конференції  розглянули питання  забруднення навколишнього природного середовища та ефективність робіт з радіаційного захисту населення, соціально-психологічні та економічні наслідки Чорнобильської катастрофи, радіоекологічна та радіобіологічна освіта.

  Відзначимо, що відродження радіоактивно забруднених територій є одним з пріоритетних тематичних напрямів наукових досліджень Житомирського національного агроекологічного університету.

  Нещодавно групою провідних науковців університету реалізовано проект прикладного дослідження, що фінансується за рахунок державного бюджету, «Оцінка якості життя та радіаційної безпеки сільського населення радіоактивно забруднених територій» із обсягом фінансування понад 400 тис. грн.

n 0305186 2

n 0305186 2

n 0305186 2

n 0305186 2

n 0305186 2

 Прес-служба Житомирського національного агроекологічного університету

 

Последнее изменение Четверг, 03/05/2018

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework