У поліції коментували хід розслідування незаконних рубок лісу у Городниці

  Сьогодні у приміщенні ГУНП в Житомирській області пройшла спільна прес-конференція начальників обласного управління поліції та лісомисливського господарства.

 

  Очільники коментували стан та хід розслідування незаконної вирубки лісу у Городницькому лісгоспі. Нагадаємо, у березні цього року у ході профілактичних заходів поблизу села Червона Воля, під час незаконної рубки вдалося затримати трьох осіб, мешканців Рівненської області, які застосували вогнепальну зброю до поліцейських та лісових охоронців. Резонансні та постійні злочини у лісі стали причиною подальших оперативних дій.

  Так, 2 травня у ході досудового розслідування поліцейськими ГУНП Житомирщини за підтримки підрозділів Національної поліції України та Житомирського обласного управління лісового і мисливського господарства проведено 14 санкціонованих обшуків у с. Борове Рокитнівського району Рівенщини у приватних оселях та на території кількох деревообробних підприємств. До забезпечення проведення заходів залучалось близько 400 правоохоронців, у тому числі рота поліції особливого призначення. Підрозділом аеротехнічної підтримки НПУ за допомогою безпілотних апаратів проводилась відеоспостереження проведення заходів з метою своєчасного реагування на ситуацію.

  У результаті вилучено 3 стрічкових пилорамних станки, понад 230 м3 колод деревини дуба та сосни, близько 25 м3 оброблених лісоматеріалів, 13 бензопил та запчастини до них, чорнову бухгалтерію, радіостанції, пістолет, набої до мисливської рушниці та макову солому.

  Заходи із виявлення та припинення незаконних порубок лісу, встановлення причетних до цього осіб та притягнення їх до відповідальності проводяться поліцією Житомирщини постійно та триватимуть й надалі, заявили у поліції.

  Керівник обласного управління лісомисливського господарства, коментуючи події у Городниці зазначив, що за минулий рік та станом на сьогодні у державних підприємствах лісомисливського господарства зафіксовано 13 «кричущих» випадків. Серед яких і обстріли, і погрози фізичної розправи, і спаленні авто, і тілесні ушкодження.

  У цілому, якщо порівнювати I квартал минулого і сьогоднішнього років, то бачимо суттєве зменшення випадків незаконних рубок. Фактично вдвічі зменшився показник розкрадання лісу у зв’язку із тісною співпрацею лісових охоронців та правоохоронних органів, - додав головний лісівник області.

  Андрій Курінський також виказав побажання подальшої співпраці із силовиками та закликав переробників долучитися до боротьби із незаконним обігом деревини.

Прес-служба Житомирського ОУЛМГ

 
Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework