На Житомирщині викрито поліцейського-посадовця, який вимагав та одержував неправомірну вигоду за безперешкодне транспортування лісопродукції

  У п’ятницю, 4 травня 2018 року, за результатами проведення комплексу негласних слідчих (розшукових) дій, правоохоронними органами області задокументовано факт одержання працівником керівного складу органів поліції неправомірної вигоди.

   Прокуратура Житомирської області спільно зі співробітниками відділу внутрішньої безпеки Національної поліції України та відділу по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю Управління Служби безпеки України в Житомирській області завдяки ретельно спланованій та тривалій спецоперації викрили поліцейського-посадовця під час одержання ним 9 тис грн неправомірної вигоди  за неперешкоджання діяльності з транспортування лісу та лісопродукції.

  Затримали поліцейського безпосередньо на вулиці, у центрі одного з північних міст області, куди він наказав принести зазначену суму. Попередньо одержану ним суму – 3 тис грн - правоохоронцями було задокументовано ще раніше.

   Встановлено, що заступник начальника одного з територіальних відділів поліції в області щотижнево, на системній основі вимагав неправомірну вигоду у виді грошових коштів на суму 3000 грн від громадянина, який надає послуги суб’єктам господарської діяльності з купівлі та доставки лісової продукції, за що пообіцяв «забезпечити» безперешкодно займатися підприємництвом.  

  Неправомірну вигоду вилучено, особу затримано у порядку ст. 208 КПК України.

  На даний час вирішується питання щодо повідомлення затриманому про підозру у вчиненні злочину, передбаченому ч. 3 ст. 368 КК України, обрання запобіжного заходу та відсторонення від займаної посади.

  Досудове розслідування у кримінальному провадженні проводить слідчий відділ УСБУ в області, процесуальне керівництво здійснює прокуратура області.   

n 0505181

Прес-служба прокуратури Житомирської області

 

Последнее изменение Суббота, 05/05/2018

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework