На Житомирщині близько 700 поліцейських забезпечуватимуть правопорядок під час заходів 8-9 травня

  У 46 населених пунктах області пройде понад півсотні масових заходів, присвячених Дню пам’яті та примирення і Дню Перемоги над нацизмом у ІІ Світовій війні. Упродовж цих днів поліцією вживаються додаткові заходи для забезпечення публічної безпеки та попередження, виявлення і припинення правопорушень.

 

  Поліція Житомирщини продовжує працювати у посиленому варіанті несення служби для підтримання публічного порядку, а також попередження небезпечних ситуацій під час проведення запланованих масових заходів.

  8 травня у 12 населених пунктах області відбудуться мітинги, покладання квітів на військових кладовищах, панахиди і молебні. Правопорядок забезпечуватимуть майже сотня поліцейських.

  9 травня масові заходи заплановано у 34 населених пунктах, участь у яких візьмуть близько 12,5 тисяч людей. У цей день охорону правопорядку здійснюватимуть понад 620 поліцейських.

  Задля запобігання терористичним та суспільним загрозам в області поліцейські посилили й інші превентивні заходи, до яких закликають громадян ставитись із розумінням.

  Також начальник ГУНП В’ячеслав Печененко звернувся до жителів та гостей регіону із закликом дотримуватись правопорядку та норм чинного законодавства, не піддаватись на можливі провокації та гідно вшанувати воїнів Другої світової війни.

  Нагадуємо, що відповідно до ч. 1 ст. 4 Закону України «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки» на всій території України заборонено виготовлення, поширення, а також публічне використання символіки комуністичного тоталітарного режиму, символіки націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарного режиму, у тому числі у вигляді сувенірної продукції, публічне виконання гімнів СРСР, УРСР, інших союзних та автономних радянських республік або їх фрагментів.

  За названі дії ст. 436-1 Кримінального кодексу України передбачено відповідальність як у вигляді обмеження волі на строк до 5 років, так і позбавлення волі на той самий строк, з конфіскацією майна або без такої.

Коли ж це вчинено особою, яка є представником влади, або вчинені повторно, або організованою групою, або з використанням засобів масової інформації, визначено покарання - позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з конфіскацією майна або без такої.

Чинним законодавством також заборонене публічне використання, демонстрація або носіння георгіївської (гвардійської) стрічки чи її зображення. Відповідно до ст. 173-3 Кодексу України про адміністративні правопорушення такі дії караються штрафом від 850 до 5100 грн або адміністративним арештом на строк до 15 діб з конфіскацією георгіївської (гвардійської) стрічки або предметів, що містять її зображення.

 

Відділ комунікації поліції в Житомирській області

 

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework