Агропідприємства області можуть отримати компенсацію за кредитами на придбання техніки та реконструкцію приміщень

  За рахунок державної програми агропідприємства Житомирщини можуть отримати компенсації за відсоткові ставки кредитів, які залучені на придбання техніки та насіння або реконструкцію виробничих об’єктів.

 

  Про це повідомляє департамент агропромислового розвитку та економічної політики ОДА.

  У 2018 році відповідно до державної програми «Фінансова підтримка заходів в агропромисловому комплексі шляхом здешевлення кредитів» підприємствам Житомирської області передбачили 1 млн 871 тис. гривень на виплату компенсацій.

  Ці кошти спрямовуються суб’єктам господарювання агропромислового комплексу на часткову компенсацію відсоткової ставки за залученими у національній валюті банківськими кредитами.

  Компенсація надається на конкурсній основі суб’єктам господарювання агропромислового комплексу – юридичним особам незалежно від організаційно-правової форми та форми власності та фізичним особам – підприємцям за укладеними кредитними договорами.

  Відшкодування надається за нараховані і сплачені у поточному році відсотки за користування кредитами:

  • у розмірі облікової ставки Національного банку, що діє на дату нарахування відсотків, але не вище розмірів, передбачених кредитними договорами, – позичальникам, які мають чистий дохід (виручку) від реалізації продукції (товарів, робіт, послуг) за останній рік до 20 млн грн, та позичальникам, які провадять діяльність з вирощування та розведення тварин (великої рогатої худоби для отримання м’яса і виробництва молока, овець і кіз, кролів, свиней, свійської птиці (крім курей та одержання яєць свійської птиці) та використали кредитні кошти для покриття витрат, пов’язаних із такою діяльністю;
  • у розмірі 50 відсотків облікової ставки Національного банку, що діє на дату нарахування відсотків, але не вище розмірів, передбачених кредитними договорами, – іншим позичальникам.

Компенсації підлягають відсоткові ставки за:

  • короткостроковими кредитами, залученими для покриття виробничих витрат;
  • середньостроковими кредитами, залученими для придбання основних засобів сільськогосподарського виробництва, здійснення витрат, пов’язаних з будівництвом і реконструкцією виробничих об’єктів сільськогосподарського призначення.

  Для отримання компенсації агропідприємства мають подати такі документи:

  1. Копію кредитного договору, посвідчену банком-кредитором або обслуговуючим банком, та копії додатково укладених договорів між позичальником та кредитором.
  2. Довідку про банківські реквізити позичальника.
  3. Виписку банку-кредитора або обслуговуючого банку про отримання позичальником кредиту.
  4. Копію фінансової звітності за останній рік відповідно до Національного положення (стандарту) бухгалтерського обліку 1 “Загальні вимоги до фінансової звітності” (додаток 1 “Баланс” (Звіт про фінансовий стан), форма № 2 “Звіт про фінансові результати” (Звіт про сукупний дохід), а для позичальників, які є юридичними особами та зареєстровані у поточному році, - за останній звітний період, що передує поданню заявки.
  5. Довідку про відсутність (наявність) заборгованості з податків і зборів, видану відповідними органами державної фіскальної служби.
  6. Копії документів про оплату товарів, робіт, послуг для підтвердження використання кредитних коштів на цілі, визначені у пункті 4  Порядку.

  Документи необхідно подати до конкурсної комісії за адресою: м. Житомир, вул. Мала Бердичівська 25, департамент агропромислового розвитку та економічної політики обласної державної адміністрації, каб. 212. Тел. для довідок: (0412) 47-46-28.

  Під час прийняття рішення щодо надання компенсації перевага надається позичальникам:

  • у першу чергу - які мають чистий дохід (виручку) від реалізації продукції (товарів, робіт, послуг) за останній рік до 20 млн грн, з яких перевага надається позичальникам, які займаються вирощуванням овочів у відкритому грунті, цукрових буряків, садівництвом та ягідництвом;
  • у другу чергу - які провадять діяльність з вирощування та розведення тварин (великої рогатої худоби для отримання м’яса і виробництва молока, овець і кіз, кролів, свиней, свійської птиці (крім курей та одержання яєць свійської птиці) та використали кредитні кошти для покриття витрат, пов’язаних із такою діяльністю.

  

  Довідково: Порядок використання коштів, передбачених у державному бюджеті для фінансової підтримки заходів в агропромисловому комплексі шляхом здешевлення кредитів затверджено постановою Кабінету Міністрів України від 29 квітня 2015 року № 300 (із змінами).

  Компенсація не надається позичальникам, стосовно яких порушено справу про банкрутство, яких визнано банкрутами, що перебувають на стадії ліквідації або мають прострочену більше ніж шість місяців заборгованість перед державним бюджетом, Пенсійним фондом України та фондами загальнообов’язкового державного соціального страхування, що підтверджується відповідними органами державної фіскальної служби.

Прес-служба ОДА

 
Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework