На Житомирщині знайшли останки 4 радянських солдатів

  Знайдені речі та останки віддали на експертизу.

 

  У Малині Житомирської області фахівці зі спеціального пошукового об’єднання «Вертикаль» знайшли останки чотирьох радянських солдатів.

  Пошукові роботи проводяться на місці боїв 1941 року. Про це розповів у коментарі Громадському радіо голова об’єднання «Вертикаль» Володимир Жарко. «На даний момент знайдено 4 бійця і 4 особисті розпізнавальні знаки. І один сержантський планшет із документами», — розповів Жарко. За його словами, є імовірність встановлення імен солдатів.

  «Речі віддаються на експертизу. Ми самі нічого не відкриваємо та не дивимося. Звідти витягується паперовий вкладиш, якщо він заповнений олівцем – можна прочитати, якщо чорнилами – потім під програмами і спеціальними розчинами витягується напис», — розповів Жарко. Він зазначив, що наразі не відомо, коли відбудеться перезахоронення останків радянських солдатів. «12 травня ми будемо перезахоронювати 30 бійців РСЧА, яких знайшли у минулому і цьому році. Але знайдені сьогодні бійці уже сюди не підуть, бо не встигнемо зробити експертизу. Будуть чекати своєї черги на наступне перезахоронення», — зазначив голова пошукової організації.

 

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework