У Житомирі пройде хода на захист традиційних сімейних цінностей

   У неділю, 13 травня,  житомирян запрошують взяти участь у святковій програмі та пройтися ходою центральними вулицями міста в рамках відзначення у Житомирі Свята Сім’ї.

 

  Традиційно, у теплі місяці, в різних містах України проходять тематичні фестивалі, святкові програми та концерти на захист традиційних родинних цінностей. Цього року проведуть ходу, організують фестивальне містечко або тематичний концерт 50 українських міст. Зростає і кількість учасників сімейних фестивалів. Так, у 2017 році на вулиці вийшло щонайменше 100 тисяч людей у 35 містах. У 2018 очікується понад 150 тисяч учасників. Організаторами цих вуличних свят виступають місцеві громадські активісти у співпраці з помісними церквами. Так у Житомирі Свято Сім'ї  організовують Рада християнських церков м. Житомира і Житомирської області, Житомирська міська рада та ВБО АСЕТ.

  Заходи проходять в рамках національного сімейного руху «Всі разом — за сім`ю!» та святкування Тижня подружжя в Україні. Спільна мета проведення таких вуличних фестивалів – творення суспільної традиції міцних і щасливих родин.

  Організатори житомирського Свята Сім’ї наголошують на важливості проведення таких заходів і закликають громаду активно долучатися, адже сьогодні інститут традиційної сім’ї, де ключовими особами є чоловік та жінка, в Україні, під загрозою. З листопада 2015 року в державі активно реалізовується затверджений Кабміном «План дій з реалізації Національної стратегії у сфері прав людини на період до 2020 року» № 1393-р. Цим планом передбачено впродовж кількох років змінити низку українських Законів, що регулюють відносини, в тому числі, у сфері сімейного та цивільного права. Згідно деяких статей та пунктів документу передбачено унормування одностатевих стосунків, надання ЛГБТ-активістам широких можливостей для пропаганди поведінкових девіацій: всиновлення дітей трансґендерними людьми, впровадження у навчальний та виховний процес тем про одностатеві стосунки як норму сексуальної поведінки, проведення, так званих, «маршів рівності» та інших видів пропаганди гомосексуалізму за державної підтримки, надання права бути донорами крові людям із різними формами ризикованої поведінки тощо. Така стратегія ставить під загрозу традиційні для України духовно-моральні цінності і розуміння сім’ї як союзу чоловіка та жінки. Саме активна позиція громадськості, переконані організатори, не дасть можливість вчинити заміну понять і продемонструє, що український народ стоїть на варті захисту традиційної сім’ї. Сім'ї, фундамент якої - вірність, любов, турбота про дітей. Проведення таких заходів по всій Україні є ствердженням цих постулатів та переконань.

  На житомирян цього року чекає насичена програма під гаслом: «Щаслива родина – тато, мама, дитина». Впродовж дня, 13 травня, на гостей свята чекатимуть МАМАфест з розважальними майданчиками для дітей та концертною програмою у парку ім.  Ю.Гагріна, святкова хода, слово і молитва священників різних християнських конфесій, сімейне містечко з розвагами для родин та фото зоною, а також вечірній концерт на Михайлівській.

n 11051813 1

 

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework