Якою б могла бути Київська, 6, якби не знесли старий будинок? ФОТО

   Свого часу про цей скандальний об'єкт не говорив хіба що лінивий. За нього точилася справжня війна.

   Почалася ця незакінчена історія, коли у 2014 році каркас АТБ-маркета демонтували й в центрі міста, за адресою Київська, 6, залишили купу сміття, скловати та металобрухту.

  Активісти, громадські діячі, чиновники та політики перемикнулися на обговорення питання що будувати натомість: сквер, дитячий майданчик чи багатоповерхівку? Революційні настрої вщухли, тодішні вибори пройшли. Після перерви майже в півроку, на громадських слуханнях в Будинку культури було вирішено будувати парк для увіковічення подвигу Героїв Небесної Сотні та героїв АТО.

  Ескіз проекту скверу розробили архітектори, дизайнери та скульптори з Житомира та Києва, очолював команду київський професор Академії керівних кадрів мистецтва і культури Анатолій Жирнов. В парку мав бути дитячий майданчик, зона відпочинку, фонтан, лавочки, площа для мітингів, алея, насаджена рослинами. Але не все так сталося, як планувалося. Наразі в центрі міста, на цій ділянці, пустка. Єдине, що змінилося, це те, що там хоча б вже не має тих гір, тієї купи сміття, яка раніше лежала за адресою Київська, 6.

  На нашому сайті ми не один матеріал присвятили цій ділянці, всій історії та війні за місце в самому центрі Житомира, яке нині пустує та огороджене парканом. Всі ті матеріали ви можете знайти за посиланнями, які ми подаємо й в цьому тексті, аби більше дізнатися про всю цю епопею з земельною ділянкою.

  Цього ж разу ми хочемо показати це місце на світлинах, які були зроблені ще 7‒8 років тому. Деякі з фото авторства Анатолія Магаза. До кожної з них є свій опис, який ми теж передамо в цьому матеріалі. Зауважимо ще й той цікавий факт, про який далеко не всі знають: на цьому місці свого часу була дзеркальна фабрика. В черговий раз ми про це згадали, прочитавши коментарі під дописами краєзнавця Анатолія Магаза.

Фото 1

 «Вул.Київська,6. Колишній, так званий "мер"  В. М. Дебой, головний біль всього міста, почав методично руйнувати місто, щоб на його місці побудувати сарай. Цікаво, де він навчався, в якій школі, якому інституті, що це були за вихователі, що породили нам такого "монстра", щоб займатися в 21 столітті таким варварством. Фото Магаз А. І», — зазначається в описі фото у мережі Фейсбук в дописі, автором якого також є Анатолій Магаз.

Фото 5

 А ось до цієї світлини у мережі наступний опис від цього ж краєзнавця: «Вулиця Київська, 6. Знесений при самому "передовому" мері Житомира — В. Дебої — сарайному в 2011 році. Багатостраждальний старожил. До війни одноповерховий і житловий. Після війни тут надбудували другим поверхом. Дивлюся на цю фотографію і ніяк не можу зрозуміти — невже сарай в центрі міста краще. Фото Магаз А.І. 19.12.2010 року».

Фото 3

Фото 2

Фото 4

   Інші користувачі зазначають в коментарях під цими публікаціями: «Просто сарай пасує п'ятиповерхівці та брудним дворам, переробленим балконам будівлі навпроти, а цей будинок — ні».

  Шановні читачі, переглянувши ці світлини ви й самі можете переконатися, наскільки красивим, атмосферним було це місце, якби не знесли той старий будинок. А його ж можна було б реставрувати і він став би окрасою як вулиці, так і міста, будучи частинкою його старовинної архітектури. Натомість нині там пустка. І виникає логічне питання, можна навіть сказати риторичне: невже потрібно, щоб за цю ділянку велися цілі війни, невже варто було зносити стару будівлю для того, щоб нині це місце пустувало і там й досі нічого не було зроблене? А тут, без сумніву, могло б бути затишне місце, атмосферний старовинний куточок. При грамотному підході об'єкт, який би знаходився на Київській, 6, міг би приносити користь суспільству. Як не прикро, але маємо те, що маємо. А що буде далі з цією ділянкою в центрі міста, за яку точилися справжні війни, — покаже час.   

Читайте також:  Якою могла б бути Київська, 6. ФОТО

Читайте також: «Вибитий зуб» у центрі міста перетворився на «сміттєві хащі» для бомжів. ФОТО

Читайте також: Сквер, житловий будинок чи бізнес-центр: коли центр міста перестане бути смітником? ФОТО

Читайте також:  Активістка звернулася до головного поліцейського області, аби розібратися у ситуації із Київською, 6

Последнее изменение Понедельник, 14/05/2018

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework