У Городницькій ОТГ молодь змінюватиме дозвілля у громаді

  Від пасивного спостереження до активної участі у культурному житті громади – таке завдання поставили собі учасники молодіжної команди Городницької ОТГ. На цих вихідних у громаді відбувся семінар «Можливості молоді у громадах», організований Житомирським Центром розвитку місцевого самоврядування, створеного Програмою U-LEAD з Європою та Мінрегіоном.

   Семінар передбачав декілька лекцій та практичних занять, зокрема Дмитро Клименко, радник з комунікації Житомирського Центру напрацьовував учасниками семінару стратегію комунікації у сфері формування якісно нового дозвілля в ОТГ.

  «Громада має розгалужену структуру закладів культури, яку можна використовувати для залучення молоді до розвитку громади, і саме там формувати активізм громадян та учасництво. Ми напрацювали декілька цікавих ідей і розписали їх реалізацію», - розповів Дмитро Клименко, радник з комунікації Житомирського Центру.

  Така стратегія, допоможе громаді ефективно використовувати наявний ресурс та формувати сприятливе для розвитку молоді середовище. Окрім цього, з молодими людьми працювати Олександр Чорний, голова обласної станиці Пласту, Ігор мельник, очільник Новоград-Волинської станиці Пласту та Людмила Горохова, викладач ЖДУ ім. І. Франка, яка з старшокласниками громади провела декілька тестів для профорієнтації.

  «Пласт – це цікава та потрібна альтернатива для дітей, які мають безліч спокус сьогодні, зокрема телефон, комп’ютери, алкоголь та наркотики, скаутський рух дозволяє сформувати характер та стійкість у молоді», - переконаний Олександр Чорний, голова обласної станиці Пласту.

  Громада має активну молодь, яка організовує дозвілля та розваги досить активно та креативно, але є багато потреб та можливосте молодь не може використати в силу необізнаності та пасивності окремих громадян.

  «Ця робота дозволить нам підняти активність саме молодих людей та дозволить залучити їх до розвитку громади. Ми відкриті та готові до співпраці, тепер потрібно знайти ресурси та бажаючих втілювати ці плани», - переконує Ірина Кирильчук, фахівець Городницької ОТГ.

  Окрім того, завдяки підтримці ГО «Центр суспільних комунікації», молоді люди по завершенню семінару змогли на практиці втілити напрацьовані ідеї в життя під час гри «Світ громад». Цей акселератор дозволяє створити умови для залучення кожного учасника гри до розвитку та зростання громади. Гра змушує думати не лише за себе, а й за колег та території.

  «Це цікавий досвід, адже я ще ніколи не брала участь у таких активностях. Під кінець гри, я вже розуміла, що мої окремі дії впливають на громаду, я потрібно відстоювати не лише інтерес свій, а й рідної ОТГ», - поділилась Дарина, учасниця семінару.

  Цей семінар є частино пакету заходів напрацьованих командою Житомирського Центру «Розвиток людського потенціалу: кадрова політика в ОТГ», який покликаний сприяти розвитку молоді в громадах та створенню сприятливих умов для повернення молодих фахівців на роботу в ОТГ.

 

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework