«Чорні» лісоруби скоїли свою «чорну» справу в заказнику

  Буквально 2 тижні тому у ході досудового розслідування поліцейськими ГУНП Житомирщини та підрозділів Національної поліції України і державної лісової охорони Житомирського обласного управління лісового і мисливського господарства у приватних домоволодіннях с. Борове Рокитнівського району Рівенщини проведено 14 обшуків.

 

  До проведення заходів залучалось близько 400 правоохоронців, у тому числі рота поліції особливого призначення. І нині кілька мешканців цього населеного пункту перебувають під вартою. Однак і це не зупиняє любителів «легкої наживи», які взялися нищити ліс на Житомирщині. 

  Цього разу зловмисники з сусідньої Рівненщини незаконно зрізали 25 сосен в заказнику загальнодержавного значення «Червоновольський» державного підприємства «Городницьке лісове господарство».

  Коли рейдова бригада Городницького лісгоспу разом з представниками поліції прибула на місце скоєння незаконної рубки, лісопорушники вже встигли за допомогою трактора та кінної підводи перетягнути на територію Рівненщини 23 колоди та зникнути з місця пригоди. Всього держлісохорона виявила 25 незаконно зрізаних сосен, обсяг заготовленої деревини становить 11 куб.м. Розмір заподіяної шкоди - 56,0 тис.грн.

  На разі ведуться слідчі дії, незаконно зрубана деревина буде вилучена.

  За добу державною лісовою охороною підприємств управління проведено більше 20 виїздів з охорони лісів від лісопорушень.

Наталія Горай, прес-служба Житомирського ОУЛМГ

 
Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework