У справі жорстокого вбивства бердичівлянки з'явилися нові обставини. ФОТО

   На початку 2018 року, у січні, громадськість, житомирські та всеукраїнські ЗМІ сколихнула, вразила новина про жорстоке вбивство на Житомирщині, у Бердичеві, жінки, мами 7-річного хлопчика Юлії Козак. А нині у цій справі виникли нові обставини.

    Спершу нагадаємо про цю моторошну, жахливу історію.  Жінку вбили 18 січня. Без мами залишився 7-річний хлопчик. За результатами судово-медичної експертизи попередньо було встановлено, що причиною смерті Юлії Козак стала асфіксія (удушшя). За цим фактом і відкрите кримінальне провадження за статтею 115 Кримінального кодексу України (умисне вбивство). Нині підозрюваним у вбивстві є чоловік Юлії – Святослав, котрий нині знаходиться під вартою.

    За свідченнями та показами рідних та друзів вбитої стало відомо, що жінка терпіла домашнє насильство роками, але чомусь пробачала чоловікові.  Їй  з сином доводилось навіть переховуватись від нього, змінювати квартири. Напередодні вбивства, вона остаточно вирішила розпочати нове життя і переїхати з дитиною в інше місто. Чоловік, його сестра та її співмешканець прийшли до квартири Юлії забрати деякі речі і попрощатись. Як далі розгортались події того трагічного дня — достеменно невідомо. Але ці троє людей були останніми, кого бачила і з ким розмовляла Юлія Козак.

    Остання новина, яку почали поширювати мас-медіа,  це те, що рідних та друзів вбитої обурює, чому під вартою нині знаходиться одна людина — її колишній чоловік, адже у квартирі ж було троє дорослих людей. Зі слів сина загиблої, який був у квартирі в той час, коли стався злочин, маму били троє осіб. Але, чомусь, ті двоє проходять у справі як свідки.  Громадськість вимагає, аби цей злочин перекваліфікували у вбивство, що було скоєно саме групою осіб, а не однією людиною. Люди обурені, що ті двоє, причетних до вбивства, знаходяться на волі і у будь-який момент можуть поїхати з країни, аби уникнути покарання.

   Головний прокурор Бердичева Вадим Кожухар повідомив, що, станом на цей час, по цій справі проводять експертизи. Для цього навіть довелось провести ексгумацію тіла загиблої. За результатами проведених досліджень,  можна буде говорити і про оголошення підозри, і про перекваліфікацію злочину. У прокуратурі планують завершити досудове слідство в червні, та передати матеріали до суду.

   Одразу, після розмови з прокурором, кілька днів тому, 14 травня, протестувальники перекрити проїжджу частину по вулиці Вінницькій у Бердичеві. Згодом, були й коло міськрайонного суду. Завершився протест перекриттям траси міжнародного значення Житомир - Могилів-Подільський в селі Осиково.

   І громадськість, і ЗМІ постійно стежать за розслідування. Всі вони чекають справедливого вироку для злочинців, які жорстоко забрали життя жінки, нами 7-річної дитини. Черговий доказ цього — акція протесту, про яку ми вже розповіли вище і яка 14 травня зібрала рідних, друзів, усіх небайдужих до вбивства Юлії Козак, до цієї трагічної історії.  Пришвидшити слідство у цій справі, покарати усіх, хто причетний до жахливого злочину, — такими й були вимоги тих, хто протестував того дня у Бердичеві.  Дуже хочеться вірити у справедливість, чесність, мудрість Феміди і в те ,що усі, хто причетні до цього жахливого злочину, понесуть покарання і відповідатимуть перед законом за скоєне. Ми й надалі слідкуватимемо за перебігом подій у цій історії і повідомлятимемо про нові факти та обставини, які ставатимуть відомими. Як буде далі — покаже час...

Бердичів 2

Бердичів 2

Бердичів 2

Бердичів 2

Бердичів 2

Бердичів 2

Бердичів 2

Бердичів 2

Бердичів 2

 За матеріалами Анни Богданович, berdpo.info

 

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework