На Житомирщині розпочав роботу спецпідрозділ патрульної поліції ТОР

  До складу нового підрозділу увійшли найбільш треновані та фізично витривалі патрульні, які пройшли суворий відбір та курси за канадсько-американською програмою підготовки працівників тактичних підрозділів.

  Поліцейські ТОРу допомагатимуть колегам у вирішенні складних конфліктів та залучатимуться до забезпечення публічного порядку під час масових заходів.

  16 травня на Старому бульварі біля адміністративного приміщення Головного управління Нацполіції Житомирщини, де упродовж дня проходить виставка технічного оснащення сектору безпеки Житомирщини, поліцейські презентували громадськості своє поповнення – новий спецпідрозділ Управління патрульної поліції в Житомирській області ТОР (рота тактично-оперативного реагування).

  – З огляду на буденну практику, ситуація із створення такого спецпідрозділу саме у складі патрульної поліції уже назріла давно. Адже виклики, на які виїжджають патрульні, досить різні і з урахуванням наявності у правопорушників зброї, їх агресивного стану тощо бувають реальні випадки, що загрожують життю і здоров’ю і поліцейських, і громадян. Відтак ТОР – це реальний тактичний підрозділ, який буде запорукою безпеки особового складу патрульної поліції та працівників інших підрозділів ГУНП у вирішенні складних конфліктних ситуацій з високим рівнем загрози, - роз’яснив заступник начальника ГУНП Житомирщини Артем Лисогор.

  Новостворений спецпідрозділ налічує два десятки працівників, однак у найближчому майбутньому штатну чисельність планують збільшити до півсотні. Кандидатів у ТОР відбирали за суворими вимогами: з числа патрульних поліцейських із досвідом служби понад 2 роки, найвитриваліших і фізично підготовлених. Кожен бажаючий служити у спецпідрозділі складав серйозні випробування як теоретичні, так і з фізичної підготовки.

  – Упродовж місяця поліцейські ТОРу проходили теоретичні та практичні курси за канадсько-американською програмою підготовки працівників спеціальних тактичних підрозділів у Департаменті патрульної поліції Нацполіції України, - розповів начальник Управління ПП в Житомирській області Олександр Гуменюк.

  Патрульні спецпризначенці мають відповідне оснащення та транспортні засоби, які дозволять їм бути мобільними і швидко прибувати на місця подій, де буде необхідна їх допомога.

– Підрозділ не слід сприймати як цілком силовий. Його представники працюють за принципом гуманізму і законності, і не застосовуватимуть силу там, де це не потрібно. Однак, якщо ситуація буде загрозливою для людей і поліцейських та однозначно потребуватиме серйозного втручання, ТОРівці її застосують, - підсумував Артем Лисогор.

  Також працівники спецпідрозділу залучатимуться до охорони публічної безпеки та правопорядку під час проведення масових заходів спортивного або розважального характеру, мітингів, демонстрацій, акцій протестів тощо.

 
 

Последнее изменение Среда, 16/05/2018

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework