На Житомирщині настоятель храму МП забороняє розмовляти українською на його службах

  Мені здавалося, що після гучного інциденту в Запоріжжі, священники МП обмежили практику з відмовою відспівування та здійснення таїнств для представників інших православних конфесій.

 

  Тим часом, у Брусилівському районі, Житомирської області, а саме в селі Привороття, місцевий настоятель храму Московського патріархату Констянтин також відмовився відспівувати померлу дитину, що була хрещена в Київському патріархаті. І лише через те, що священника почала вмовляти його ж дружина, він наважився, втім, вже через деякий час відмовив у вінчанні парі, що була хрещена в КП. Також, ігнорує прохання селян прочитати молитву за загиблих учасників АТО, - пише blogs.informator.news.

 Але не забуває про активну пропагандистську діяльність, окрім принципової заборони розмовляти українською на його службах, завдячуючи зв’язкам з сільським головою Віктором Вікторовичем Шкуратівським, вони вже котрий рік продовжують святкувати 9-те травня у форматі Дня Побєди, зі всіма відповідними радянськими атрибутами. І попри те, що місцеві, серед яких є сім’ї фронтовиків не приховують обурення, дует священника та сільського голови – це не цікавить і вони звозять на свої заходи лояльних людей з інших населених пунктів.

  В чому ж секрет такої дружби між чиновником та священнослужителем? Справа в тім, що син сільського голови одружений на донці священника.

  Свого часу, в населеному пункті було побудоване соціальне житло, здається для чорнобильців, але через відсутність потреби, приміщення було передане під храм Московського патріарахату. Згодом, було побудовано новий храм, де почали проводити служіння, а будівля так і лишилася на балансі МП. Тепер приміщення пішло на потреби молодої сім’ї сина сільського голови. У той же час, переселенці з Донбасу, які прихистилися де змогли, на такі блага розраховувати і не сміють.

  Це лише типовий приклад глуму, який вчиняється дрібними феодалами на місцях, аморальну поведінку яких підкреслюють проросійські погляди.

Богдан Ходаківський

 
Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework