ЖНАЕУ підтримує благодійний марафон «Разом за життя»

  У Житомирі та області 17 травня офіційно стартував  Благодійний марафон «Разом за життя» для допомоги онкохворим дітям, який триватиме  до 30 червня та включатиме низку заходів.

  Про це під час прес-конференції у Житомирському національному агроекологічному університеті розповіли організатори   -  голова  БО «Фонд допомоги онкохворим дітям «Разом до життя» Людмила Свобода, ректор ЖНАЕУ Олег Скидан, голова оргкомітету   марафону, голова студентського профкому ЖНАЕУ Олександр Лопатюк, голова Координаційної ради при Житомирській  ОДА Володимир Стельмах, керуюча філією АТ «Укрексімбанк»  у Житомирі Світлана Савчук.

  Нагадують, що вперше марафон провели в 2011 році. Нині захід відбудеться вже  четвертий раз. За цей час завдяки марафону та добровільним переказам усіх небайдужих вдалося зібрати та розподілити на потреби онкохворих більше двох мільйонів гривень. Наразі на рахунку знаходиться 39 тисяч і протягом марафону постійно надаватимуть інформацію щодо змін.

  Олег Скидан говорить, що саме студенти агроуніверситету свого часу стали ініціаторами проведення такого марафону, адже постійно навідуються до маленьких пацієнтів онковідділення, передають подарунки на свята і здійснюють дитячі мрії та знають, що понад усе ті хочуть видужати і повернутися до школи й друзів, змінивши лікарняні палати на прогулянки й розваги. Крім цього, студенти ЖНАЕУ приєднуються до донорських акцій і здають кров кілька разі на рік та відповідно до потреб, стають волонтерами марафону.

  Через ситуацію на Сході країни, у марафонах для онкохворих була перерва    - збирали кошти для поранених учасників АТО. Нині ж, з новими силами, ідеями та партнерами продовжують гарну традицію, яка допомагає рятувати життя.

  Ректор ЖНАЕУ вважає, що окрім збору коштів на лікування дітей, вдається привернути увагу чиновників та суспільства до проблем онкохворих.

  «Марафон  сприяє тому, аби   установи, держава звернули увагу на таких хворих діток, і можливо, десь виділила більше коштів, чи прийняла якусь необхідну програму. Так само молодь, долучаючись до таких заходів, може проявити свою позицію і підтримку, зробити корисну справу. Марафон – це лише один з етапів постійної комплексної роботи в цьому напрямку», -  додає ректор Житомирського національного агроекологічного університету Олег Скидан.

  «В рамках марафону відбудуться акції  по донорській здачі крові для онкохворих дітей, також протягом всього марафону в організаціях, установах та навчальних закладах міста проходитимуть благодійні ярмарки, аукціони, збір пожертвувань.  У торгових та розважальних закладах міста будуть розміщені опломбовані скриньки з усіма реквізитами, інформацією про нашу організацію, тощо. Люди зможуть кинути кошти туди чи переказати безпосередньо на банківський рахунок. Попередні результати збору будуть озвучені під час концерту 7 червня», -  продовжила голова Благодійної організації «Фонд допомоги онкохворим дітям «Разом до життя» Людмила Свобода.

  Голова Координаційної ради при Житомирській облдержадміністрації Володимир Стельмах зауважив, що вже найближчим часом буде підписано меморандум про співпрацю між БО «Разом за життя» та керівництвом міста та області про підтримку організації. Цьогоріч до  марафону приєднаються  представники бізнесу міста й регіону Крім цього, про своє бажання долучитися  до марафону також заявили заклади кількох мереж. Там будуть відповідні наліпки про допомогу онкохворим. По місту діятимуть фотолокації, де всі бажаючі зможуть зробити фото та пожертвувати кошти. Світлини можна завантажити та поширити у соцмережі, аби більше людей дізналося про захід.

   У рамках марафону відбудеться  концерт 7 червня у літньому театрі «Ракушка» за участі зірок української естради.

  «Благодійний концерт – це певний етап марафону, адже допомогти можна дитині в будь-яку хвилину.  Вже підтвердили свою участь гурт «O.Torvald», співачка Міла Нітіч, гурт «Авіатор» та команди «Ліги Сміху» -  «30+» та «Отдыхаем вместе» (Хмельницький). Всі артисти виступатимуть безкоштовно. Також жодна копійка не піде на організацію заходів, всі супутні витрати закривають наші партнери», - розповів голова оргкомітету благодійного марафону Олександр Лопатюк.

  Квитки  на концерт з 18 травня можна  придбати в касі драмтеатру. Вартість – 100, 150 та 200 гривень, але при бажанні можна сплатити й більшу суму.

  Всі зібрані кошти під час марафону будуть перераховані на рахунок БО «Фонд допомоги онкохворим дітям «Разом до життя» та витрачені для лікування онкохворих дітей Житомирщини. 

  «Наша організація діє в Житомирі вже більше 7 років. Ми допомагаємо виключно онкохворим діткам. Як ми розподіляємо кошти, які надходять на рахунки благодійної організації: до нас надходить лист від батьків із проханням допомогти в придбанні якихось медикаментів за підписом лікаря із зазначенням, що необхідного препарату нема на балансі відділення. Ми моніторимо аптеки, шукаємо ці ліки, дивимося на ціну, і тоді закуповуємо необхідне. Рішення про виділення коштів приймається оперативно та публічно під час засідання експертної ради, куди входить 15 осіб. Усе відкрито, працює відеофіксація, а також оприлюднюємо  документи в  ЗМІ», -  пояснює голова благодійної організації «Фонд допомоги онкохворим дітям «Разом до життя» Людмила Свобода.

  Також вона відзначила, що їх представники не будуть ходити по місту зі скриньками та збирати кошти.

  «Жодна благодійна організація Житомира зі скриньками по місту не ходить. Про це ми домовилися з іншими представниками благодійних організацій під час спільної наради у міській раді. Це відбулося саме тоді, коли по місту ходило дуже багато людей, шахраїв зі скриньками, і ми не знали, як з ними боротися. На наших скриньках буде розміщуватися свідоцтво і вона буде опломбована листом з підписами та печатками різних організацій та установ», -  наголосила Людмила Свобода.

 Прес-служба Житомирського національного агроекологічного університету

 

 

Последнее изменение Пятница, 18/05/2018

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework