Навчальному центру ДШВ ЗС України виповнилось 3 роки

  Сьогодні, 21 травня особовий склад 199 Навчального центру Десантно-штурмових військ Збройних Сил України відзначив три роки з дня формування військової частини.

  Протягом цього часу, завдяки клопіткій праці викладачів та інструкторів Навчального центру, понад п’ятнадцять тисяч воїнів-десантників пройшли фахову та спеціальну підготовку в його стінах, неодноразово брали участь в бойових діях на Донбасі.

  Цього дня, привітати військовослужбовців Навчального центру прибули: командувач Десантно-штурмових військ ЗС України генерал-лейтенант Михайло Забродський, командири бригад та військових частин ДШВ, керівники обласної та місцевої влади, духовенство, волонтери та мешканці обласного центру.

  Виступаючи перед присутніми командувач Десантно-штурмових військ ЗС України ДШВ генерал-лейтенант Михайло Забродський відзначив:

  «За три роки існування навчального центру початкову військову підготовку пройшли більше 15 тисяч військовослужбовців. Це враховуючи військовослужбовців різних хвиль часткової мобілізації та контрактників, які проходять службу в лавах ДШВ. В програмі все нове. Через обставини, які стались в Україні, ми по іншому розглядаємо питання підготовки. Робимо, як і раніше ставку на індивідуальну підготовку. Тому, що зібрати боєздатний підрозділ з підготовлених фахівців завжди легше».

  Також командувач ДШВ підкреслив, що першою беззаперечною умовою для служби в Навчальному центрі в якості викладача та інструктора є звісно участь в бойових діях та реальний бойовий досвід. 
– По-друге – спеціальний відбір. Тому, що знати і вміти самому, то не значить вміти навчити інших. Інструктори мають мати в собі хист до військової педагогіки і бажання навчити інших, – повідом генерал-лейтенант Михайло Забродський.

  Згодом, присутні хвилиною мовчання вшанували пам’ять загиблих воїнів, які захищали територіальну цілісність та незалежність України.

  Незабутні враження гості свята відчули під час відтворення тактичного епізоду, де десантно-штурмова група здійснила висадку з вертольота Мі-8 за допомогою спеціального обладнання «Адаптер М-1» прямо посеред плацу Навчального центру.

  Згодом, гості свята побачили показові виступи десантників. Зокрема, елементи рукопашного бою, а також приведення із похідного в бойове положення зенітно-артилерійських установок ЗУ-23-2 та гаубиці Д-30.

  Дорослі та діти мали змогу оглянути сучасні зразки стрілецької зброї, бойової техніки, яка знаходиться на озброєнні частин ДШВ.

  Нагадаємо, що саме в 199-му Навчальному центрі ДШВ здійснюють підготовку, перепідготовку та підвищення кваліфікації особового військових частин та підрозділів центру Десантно-штурмових військ Збройних Сил України.

Прес-служба командування ВДВ ЗС України

 

Последнее изменение Понедельник, 21/05/2018

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework