Нескорені воїни: чотири роки Ольга чекає свого Сашка та вірить, що він живий. ФОТО

   Уся країна, вся Черняхівщина вже чотири роки переживає за долю Сашка Зорокова, який пропав безвісти в зоні АТО 22 травня 2014 року під Рубіжним. Усі небайдужі співчувають і водночас надіються разом з його дружиною Ольгою , яка залишилася із трьома дітками і твердо вірить: Сашко – живий!

 

   Саме така публікація сьогодні, 22 травня, з'явилася публікація-згадка про зниклого безвісти бійця на сторінці спільноти «ІНФОРМ Черняхівського району» у Фейсбук.

   Нагадаємо про цю сумну історію детальніше. У цьому нам допоможе матеріал, опублікований на сайті  chernyakhiv.org.ua ще у 2016 році.

   «1 вересня у перший клас пішла старша донька Сашка й Ольги Марина. Поряд були її молодша сестричка Олександра і, на руках у бабусі, малий братик Максимко. Вони – копії свого тата – біляві, із блакитними очима, із такою самою посмішкою.

   До них у гості приїхали татові побратими з 30-ї механізованої бригади Олександр Тарнавський із Забріддя та Геннадій Зюбрій із Троковичів.

   Хлопці дивилися на радісну Марину, яка калатала дзвоником, а самі думали: “Хай би ж наш Сашко побачив цю мить, хай би й він був тут – поряд зі своїми дітками й дружиною Олею.” Думки летіли далеко на фронт, під Рубіжне. Геннадій пам’ятає, як усе було…

   Ще у Сєвєродонецьку їх із Сашком Фурманом поставили заряджати зенітні установки. Весь час виконували завдання разом, завжди були поряд, підтримували одне одного. А тут, під Рубіжним, їх розділили по різних машинах. Сашко встиг подзвонити додому Олі і сумно сказав: “Дуже шкода, що нас із Геною розділили, нам було легше на війні вдвох, ми ж земляки. ” Це була їхня остання розмова. І ще додав: “Я не знаю, куди я їду. Кудись їду…”

   Той страшний бій почався 22 травня 2014 року о 6 годині ранку. Сепаратисти взяли наших танкістів 30-ої бригади в щільне кільце: з одного боку болото, з іншого – міст, за яким відразу блокпост ворога. Хотіли розвернути колону, але дорогу місцеві жителі перегородили колодами.

    Почали відкидати колоди, розгородили шлях і о 10 годині, після того як вишикувались у колону, вирушили в дорогу. Почувся один сильний постріл, і почався хаос. Стрілянина, все в диму, нічого не видно.

   Побратим Юрій Євманчук Сашка, пораненого в плече. Почали розсідатися по машинах і від’їжджати хто куди. Очевидці розповідали, що приїхала швидка, з неї вискочили сепаратисти, переодягнені у попівські ряси, з-під яких стирчали автомати, посадили Сашка Фурмана у швидку. Після цього його ніхто не бачив, його слід обірвався…

   У цьому ж бою тяжко поранили в голову Сашка Тарнавського, який місяць пролежав у комі. Лікарі давали 1%, що виживе. Один осколок так і залишився у голові: його небезпечно було виймати. Рік – по госпіталях. Вчився разом із мамою – Валентиною Петрівною, як у дитинстві, по-новому складати слова по складах, потім – у речення, помаленьку ходити. Ще півроку реабілітації в санаторіях і завжди, як ангел-охоронець, поряд мама. Попри все Сашко – великий оптиміст, жартуючи, заряджає всіх позитивною енергією. Його весела вдача допомагає вистояти і вижити всім смертям на зло.

 У наших хлопців непохитна віра, що в Україні все буде гаразд. Вони – наші козаки, воїни свободи. І ми всі, їхні земляки, низько вклоняємося їм за мужність і самопожертву.

  А дружині Сашка Фурмана Олі і їхнім трьом діткам найбільше нині потрібна моральна підтримка, допомога від держави, односельців».

Znyk 2

Znyk 3Znyk 4Znyk 5

За матеріалами Людмили Совсімової, chernyakhiv.org.ua.

Фото: мережа Фейсбук

 
Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework