У Новограді-Волинському розпустили виконком та звільнили секретаря, а міський голова позбувся премії

  Депутати Новоград-Волинської міської ради розпустили виконком і припинили повноваження секретаря. Міський голова позбувся премії до 1 січня 2019 року, а його заступник — довіри народних обранців.

    24 травня, відбулось позачергове засідання сесії міської ради. Його ініціювали депутати міської ради після резонансної пожежі в Молодіжному центрі, - пише novograd.city.

  Зібрались, щоб обговорити пожежу та заслухати звіт про роботу виконавчих органів щодо забезпечення пожежної безпеки комунального майна. Доповідачем мала бути профільний заступник міського голови Оксана Гвозденко, яка безпосередньо курує роботу Молодіжного центру.

  Однак під час самого засідання депутати наполягли на тому, що звітувати повинен саме міський голова Віктор Весельський. За це проголосували одноголосно.

  – Ми направили в усі відповідні структури листи з проханням максимально сприяти і розібратись у цій ситуації, – зазначив Віктор Весельський, коментуючи резонансну пожежу.

  А далі майже усі депутати почали запитувати у міського голови, чому сталася пожежа, чому з’явилась незаконна прибудова та найголовніше – чому лист про незаконність споруди, який направили до Державної архітектурно-будівельної інспекції, туди так і не дійшов.

  На ці питання відповідали усі, окрім міського голови. Точніше, його заступники, начальники управлінь, керуючий справами. Але після цих відповідей так і не зрозуміло, хто ж винен і чому та прибудова біля Молодіжного центру з’явилась.

  Про пожежу також розповіли начальник міськрайонного відділу ДСНС Олег Рафальський і очільник місцевої поліції Юрій Кононенко. І насамкінець почалось найцікавіше.

  Звіт міського голови про пожежу та про роботу виконавчих органів щодо забезпечення пожежної безпеки комунального майна визнали незадовільним.

  І на основі нього депутати висунули колективний проект рішення, в якому запропонували зняти секретаря міської ради Олену Пономаренко, оголосити недовіру Віктору Весельському і розпустити членів виконавчого комітету.

  Депутати проголосували за недовіру секретарю Олені Пономаренко. Після цього відбулось таємне голосування за припинення її повноважень. Після підрахунку голосів виявилось, що 20 депутатів проголосували "за" – пропозицію підтримали.

  Віктор Весельський виявився не готовим назвати кандидатуру нового секретаря, тож пообіцяв це зробити на наступній сесії, яка відбудеться 7 червня.

  Депутати збирались висловити недовіру і міському голові. Однак в останній момент рішення зняли з порядку денного позачергової сесії.

  Менше пощастило членам виконкому. За те, щоб його розпустити, проголосував 21 депутат міської ради.

  Незадовільно оцінили роботу профільного заступника міського голови Віктора Шалухіна. Йому висловили недовіру 18 народних обранців. Такі ж пропозиції щодо Оксани Гвозденко і Дмитра Ружицького депутати не підтримали.

  Наприкінці засідання депутати вирішили призупинити преміювання міському голові до 1 січня 2019 року та рекомендували очільнику міста притягнути до дисциплінарної відповідальності працівників структурних підрозділів, які причетні до подій, про які говорили на сесії.

Джерело: novograd.city

 

Последнее изменение Пятница, 25/05/2018

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework