У Житомирі презентували першу в Україні дитячу Біблію для незрячих та слабозорих дітей. ФОТО

   Презентація відбулася цього тижня, 22 травня, в обласній універсальній науковій бібліотеці ім. О. Ольжича, за участю в.о. начальника управління культури та туризму ОДА Тетяни Парфентієвої.

      Про це повідомляє прес-служба Житомирської ОДА

      Ініціатором видання було об’єднання «Заплющ очі. Дивись серцем», а підтримала і здійснила друк Київська архієпархія української греко-католицької церкви.

      Ліва сторінка у книзі кольорова і з великими літерами, а права – повністю тактильна, має відбиття малюнків та текст шрифтом Брайля. Вона містить по кілька уривків зі Старого та Нового Завітів.

     «Рада церков оголосила 2018 рік роком Біблії. Крім того, Блаженніший Любомир Гузар в останні свої роки втратив зір. Але втрата зору ще більше відкрила нам його серце. Він дуже переймався людьми з порушенням зору і просив допомогти їм осягнути цей світ, Бога і його словом. Рік цей проект готувався, а сьогодні ця книга презентується одночасно у багатьох містах України», – зазначив настоятель парафії Святого Василія Великого отець Віталій Сидорук.

     За його словами, ця Біблія буде безкоштовною для тих, хто її потребує. Але її тираж поки дуже малий і спрямований на те, щоб розподілити бібліотекам. Так, сьогодні в області лише 20 таких книжок, але можливе збільшення тиражу за рахунок меценатів.

bibliya 2

bibliya 2

bibliya 2

bibliya 2

bibliya 2

bibliya 2

bibliya 2

bibliya 2

bibliya 2

bibliya 2

bibliya 2

bibliya 2

bibliya 2

bibliya 2

bibliya 2

bibliya 2

bibliya 2

bibliya 2

bibliya 2

bibliya 2

bibliya 2

Джерело: Житомирська ОДА

 

 

Последнее изменение Пятница, 25/05/2018

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework