Три «заслужених» та понад дві тисячі «почесних» донорів живе на Житомирщині

  Міжнародною Федерацією Товариств Червоного Хреста і Червоного Півмісяця, Міжнародною організацією донорів  крові, Міжнародною спілкою переливання крові, за підтримки Всесвітньої організації охорони здоров’я 14 червня проголошено Всесвітнім днем донора крові.

 

  Щорічно 14 червня в різних країнах світу відзначають Всесвітній день донора крові. У цей день висловлюється подяка людям, які добровільно і безоплатно здають свою кров, необхідну для порятунку людських життів, і підвищується обізнаність про необхідність регулярного донорства крові для забезпечення якості, безпеки та наявності крові та продуктів крові для потребуючих її пацієнтів.

  Всесвітній день донора – це ще одна можливість звернути увагу громадськості на проблему добровільного безоплатного донорства крові України. Закликати людей до відповідальності одне перед одним і надання посильної допомоги тим хто іі потребує. Потреба у донорській крові є завжди, тому що вона потрібна людям будь-якого віку з різними захворюваннями.

  У 1995 році засноване звання – «Почесний донор України», а у 2001 році – «Заслужений донор України». В Україні нараховується більше 100 тисяч осіб, що здобули звання «Почесний донор України» і понад 60 мають почесне звання «Заслужений донор України». Це люди, які безоплатно здали кров або її компоненти в кiлькостi 100 i більше разових максимально допустимих доз. Одному із донорів присвоєно високе звання «Герой України».

  В Житомирській області почесне звання «Почесний донор СРСР» та звання «Почесний донор України» мають понад 2000 осіб, удостоєні звання «Заслужений донор України» - 3 людини.

  Достатні та безпечні запаси крові можна забезпечити на основі регулярного добровільного безоплатного донорства крові. Вважається що найбезпечнішими донорами крові є добровільні, адже серед них визначається найменша розповсюдженість інфекційних захворювань що передаються через кров.

  КУ «Житомирського обласного центру крові» сподівається на активність сучасної молоді та на активний розвиток добровільного безоплатного    донорства крові та її компонентів на Житомирщині. Молодь може внести важливий внесок у розвиток донорства, здаючи кров та спонукаючи інших молодих людей стати донорами. Адже, донорство крові та її компонентів дозволяє щорічно рятувати мільйони людських життів.

Лідія Жуковець

 

 

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework