Житомирводоканал спростовує свою причетність до забруднення Тетерева

  КП «Житомирводоканал» надає роз`яснення щодо факту ймовірного викиду фекально-стічних вод у р. Тетерів 25 травня 2018 року, на який безпідставно посилаються деякі засоби масової інформації та громадські організації.

 

  Повідомляємо, що у вказаний період ніяких порушень технологічного регламенту та аварійних викидів із очисних споруд комунального підприємства на поверхневі води річки Тетерів не здійснювалось.

  Двічі на рік КП «Житомирводоканал» проводить планову регламентну промивку резервуарів чистої води (РЧВ) ємністю 5 000 куб. м та ємністю 20 000 куб. м. Вказані роботи погоджені з Житомирським міським управлінням ГУ Держпродспоживслужби в Житомирській області та управлінням екології та природних ресурсів.

  25 - 26 травня 2018 року проводилась промивка резервуару чистої води № 4 (ємністю 20 000 куб. м) згідно графіку санітарно-профілактичних заходів на водопровідних спорудах на 2018 рік.

  Промивна вода після очищення резервуару за алгоритмом дій надходить у трубопровід d-1000 мм до р.Тетерів (скид № 3).

  Незначне перевищення концентрації таких речовин, як залишковий алюміній, залізо, ХСК, що спостерігається після проведення регламентної промивки резервуарів чистої води в аналізах води зі скиду № 3 ніяким чином не може зашкодити довколишньому середовищу.

  Мережі та об`єкти господарсько-побутової каналізації, що є на балансі КП «Житомирводоканал», в районі скиду № 3 - відсутні.

  Факт викиду комунальним підприємством «Житомирводоканал» стічних вод з вмістом фекалій не відповідає дійсності, а звинувачення в цьому є безпідставними.

  Наразі КП «Житомирводоканал» ініціює створення спеціальної комісії із залученням фахівців Держпродспоживслужби, управління екології природних ресурсів та інших профільних інстанцій для об`єктивного та неупередженого розгляду даного питання та отримання висновків.

ЧИТАТЙТЕ ТАКОЖ: Житомирські реалії: питна вода, як у Сеулі, скид нечистот в Тетерів. ВІДЕО

 
Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework