Житомирські лісівники застосовуватимуть особливі прийоми доглядів за насадженнями

  99 % лісових культур, створених цієї весни державними лісогосподарськими підприємствами Житомирського обласного управління лісового та мисливського господарства, в ході проведення технічного приймання об’єктів лісокультурного виробництва оцінено на «дуже добре» і «добре».

  Проте цей досить гарний показник не має заспокоювати лісівників.

  «Мало створити гарні культури, - зауважує перший заступник начальника управління Роман Ільїн, - потрібно ще зробити все, аби вони були в такому ж доброму стані по осені. А такими спекотними та посушливими літами, які ми спостерігаємо впродовж останніх років, - завдання це далеко не просте».

  Аби молоді насадження гарно прижилися, лісівники застосовуватимуть особливі способи догляду. В ході їх проведення буряни не знищуватимуться повністю, а лише настільки, щоб третина саджанця була вищою травяної рослинності. Таким чином молоде дерево отримуватиме вдосталь світла, швидше ростиме, конкуруючи з «сусідами», в той же час буряни притінятимуть його від зайвого сонця та утримуватимуть вологу в грунті.

  Нагадаємо, що в цьому році в лісгоспах області створено 4245 гектарів лісових культур та закладено 99 га плантацій новорічних ялин.

Наталія Горай, прес-служба Житомирського ОУЛМГ

 
Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework